Mikrotytöt jatkoivat voittoputkeaan

Heta Östring heitti Pyrintö-otteluissa 20 ja 13 pistettä.

Heta Östring heitti Pyrintö-otteluissa 20 ja 13 pistettä.

Pälkäneen Luja-Lukon 9–10-vuotiaat koripallotytöt jatkavat tappiottomalla pelillä mikrotyttöjen kakkosdivisioonan kärjessä. Kevätsarjan voittoputki jatkui Tampereen Pyrinnön kustannuksella. Ensin kukistui Pyrinnön Trombit 65–43 ja sitten Tyrskyt 50–31.

Tamperelaisten kurittajina kunnostautuivat Sanni Ketola ja Heta Östring. Ketola heitti ensimmäisessä ottelussa 21 ja jälkimmäisessä 25 pistettä. Myös Heta Östringin (20 + 13) sihti oli kohdallaan.

Pälkäneläiset lähtivät kevään sarjapeleihin nuorennetulla joukkueella, kun minityttöjoukkuetta vahvistettiin kymmenvuotiailla mikrotytöillä. Myös Lielahdessa kohdattu Pyrinnön Trombit-joukkue tuli sarjapeleihin vasta keväällä.

Samaan aikaan pelatun mikropoikapelin vuoksi ”varavalmentajan” kanssa liikkeellä olleet Pälkäneen mikrotytöt ottivat annetut ohjeet hyvin vastaan ja pelasivat kurinalaisesti läpi ottelun. Luja-Lukon voiton aineksina toimivat ennakkoluuloton hyökkäyspelaaminen, hyvää puolustuspeli ja hieno syöttöpeli.

Ottelun kohokohta oli noviisi Sonja Tuholan ensimmäinen kori sarjapeleissä. Sitä pohjusti rohkea syöttö korin alle.

Iltapäivän Pyrintö Tyrskyt oli syyskaudelta tuttu. Silloin pälkäneläiset voittivat ottelun. Nyt tamperelaisia lähdettiin haastamaan entistä nuoremmalla joukkueella.

Pelihaluja puhkuneiden pälkäneläisten into korvasi kokemattomuuden. Peli ei silti mennyt hosumiseksi, vaan pelaajat toteuttivat tarkasti valmentajien puolustusohjeita. Tarkka puolustus ratkaisikin ottelun Luja-Lukon eduksi. Avainasemassa oli haalariosasto Taimi Raivio, Saga Pajula ja Venla Metsomäki. Kolmikko uurasti valtavan määrän katkoja ja haali kasapäin irtopalloja.

Minityttöpeleissäkin ensimmäiset korinsa tehnyt Lea Wallgrén kuului mikrotyttöpelissä Luja-Lukon kantaviin voimiin.

Minityttöpeleissäkin ensimmäiset korinsa tehnyt Lea Wallgrén kuului mikrotyttöpelissä Luja-Lukon kantaviin voimiin.

Vasta loppiaisen jälkeen koripallon aloittanut Venla Metsomäki keräsi valmentajan kehuja asenteestaan: intoa uhkunut tulokas raastoi jokaisen irtopallon joukkueelleen ja puolusti vastustajan pelaajat lähes aseettomiksi.

– Pääsenkö kentälle, Metsomäki kyseli vielä päätösvihellyksen jälkeenkin.

Mikrotyttöjen pelit jatkuvat lauantaina 20.2., kun Pälkäneen tapaan neljä ensimmäistä otteluaan voittanut Forssa vierailee yhteiskoululla. Kärkikamppailu alkaa yhteiskoululla kello 11.

 

Mikrotytöt, 2. divisioona

PäLuLu  – Pyrintö Trombit 65–43

PäLuLu  – Pyrintö Tyrskyt 50–31

 

 

Tähtipelaajat

Trombit-ottelu

3Heta Östring

 

2Sanni Ketola

 

1Sonja Tuhola

 

Tyrskyt-ottelu

3Taimi Raivio

 

2Saga Pajula

 

1Lea Wallgrén

 

Tähdistöraati: Esa Östring, Kati Pajula ja Jukka Hirvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?