Ponit ja moottorikelkka kyyditsivät lapsia laskiaisena

Saima Lummaa ponin selässä. Vieressä isä Pentti Lummaa.

Saima Lummaa ponin selässä. Vieressä isä Pentti Lummaa.

Ambulanssissa riitti pieniä ihmettelijöitä ja kyselijöitä.

Ambulanssissa riitti pieniä ihmettelijöitä ja kyselijöitä.

Kakkuarpajaisten tungosta.

Kakkuarpajaisten tungosta.

Emilia Lehtinen (vasemmalla), Jimi Lehtinen, Matti Selander ja Sanna Virkkunen ruokailutauolla seurakuntatalolla.

Emilia Lehtinen (vasemmalla), Jimi Lehtinen, Matti Selander ja Sanna Virkkunen ruokailutauolla seurakuntatalolla.

Mäenlasku pulkan tai liukurin kyydissä kuuluu suomalaisten laskiaisviettoperinteisiin. Kun mäenlasku ei heikon lumitilanteen takia ollut mahdollista Sahalahden seurakuntatalon pihalla pidetyssä laskiaisriehassa, niin kyytejä lapsille tarjosivat moottorikelkka ja ponit.

Saima Lummaalle, ikää kaksi ja puoli, ponikyyti oli pitkään odotettu merkkitapaus. Olihan hän tuota kyytiä aiemmin jo testannut ja hauskaksi havainnut Raikun koululla ja Ponimaassa Eräjärvellä.

Aiemmasta kokemuksesta huolimatta Saiman ilme pysyi kierroksen aikana peruslukemilla, vaikka isä, Pentti Lummaa, antoi vierellä henkistä tukea. Ponteva nyökkäys lenkin jälkeen vahvisti kuitenkin pikkuseikkailun olleen kivaa. Voi olla, että jonkin ajan kuluttua Saima saa nauttia ponin kyydistä kotonaan Raikussa.

–Ponin ostamisesta on puhuttu. Meillä on pihassa vanha navetta, Pentti Lummaa vahvisti.

MLL Sahalahden yhdistyksen järjestämän perinteisen laskiaistapahtuman muita vetonauloja olivat Sahalahden VP:n paloautot ja Sahalahden ambulanssi. Tutuksi tulleen käytännön mukaan pihalle tehdyllä nuotiolla sai paistaa makkaraa.

 

Sata litraa hernekeittoa

Sahalahden seurakuntaemäntä Mirja Lindellille laskiaissunnuntai merkitsi varhaista ylösnousua ja lähtöä seurakuntatalolle. Hernekeittokattilat kun piti saada tulelle jo aamukuudelta, herneet hän oli laittanut likoamaan jo edellisenä päivänä.

Lindell valmisti sata litraa hernekeittoa, jonka myyntituotto meni lähetyksen hyväksi. Keskellä lounasaikaa kokki arveli, että ainakin 50 ihmistä käy keittolounaalla seurakuntatalolla. Syöjiä riitti myös vanhustentalojen kerhohuoneella. Vuosi vuodelta entistä useampi ostaa keittoa myös kotiin vietäväksi.

–Ihmiset ovat löytäneet tämän vaihtoehdon, Mirja Lindell viittaa seurakunnan järjestämään ruokailuun.

Omasta keittoannoksestaan nautti muiden muassa Matti Selander. Pöytäseurueen muut jäsenet, Sanna Virkkunen sekä Emilia ja Jimi Lehtinen, olivat täyttäneet vatsansa jo pihalla grillatuilla makkaroilla.

–Meidän piti mennä Sappeeseen laskemaan mäkeä, mutta ei nyt taideta mennä, kun ilma on niin huono, Virkkunen kertoi laskiaissunnuntain muuttuneista suunnitelmista.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?