Ystävyyden illassa hymyiltiin paljon

Seurakuntatalo täyttyi sunnuntai-iltana iloisista ihmisistä, kun Pälkäneen Seurakunnan ja SPR:n Pälkäneen osaston järjestämä Ystävyyden ilta alkoi. Hyvää ystävänpäivää toivotettiin niin vanhoille tutuille kuin uusille ystävillekin.

Illan ohjelmassa oli lasten musiikkiesityksiä ja maukasta irakilaista ruokaa. Aada-Maria ja Anna-Sofia Koivisto aloittivat illan pianomusiikilla. Myöhemmin kuultiin myös Joel Järvisen ja Anne Kivelän soittoa sekä Annukka Linnainmaan siskonsa Katjan säestämänä laulama Minun ystäväni. Esitykset juonsi Pälkäneen seurakunnan kappalainen Janne Vesto.

Neljä miestä – Majid, Mustafa, Muhammed ja Abbas – oli kokannut Outi Viitasen kanssa täyden aterian isolle joukolle. Tarjolla oli riisiä, kanakeittoa, hummusta, leipää ja salaatteja.

Paikalla oli noin seitsemänkymmentä ihmistä, joukossa paljon lapsia. Suunnilleen puolet oli kantaväestöä ja puolet maahanmuuttajia.

Kurdistanista Suomeen muuttaneet Chopi ja Mariwan sekä lapset, 8-vuotias San ja pian 3-vuotias Sia, ovat viihtyneet Pälkäneellä hyvin. Aikuiset käyvät kahdesti viikossa opiskelemassa suomen kieltä ja San käy valmistavalla luokalla koulua. Chopi puhuu jonkin verran englantia ja hieman jo suomeakin.

Kysyttävää ja kerrottavaa olisi ollut paljon enemmänkin puolin ja toisin, mutta vielä yhteisen kielen puute hidastaa kommunikointia.

Kunnanjohtaja Janita Koivisto oli tilaisuudessa mukana rauhallisin mielin.

Chopi, Mariwan, San ja pikkuinen Sia ovat asuneet Pälkäneellä kaksi kuukautta.

Chopi, Mariwan, San ja pikkuinen Sia ovat asuneet Pälkäneellä kaksi kuukautta.

– Ennakkoluuloja oli alkuun paljon, siihen nähden tämä on sujunut Pälkäneellä todella hienosti, hän kuvaa maahanmuuttajien tuloa Pälkäneelle.

– Mielestäni kansainvälistyminen kasvattaa monikulttuurisuuteen ja lähimmäisten ymmärtämiseen.

Tilaisuudessa oli paikalla monia aktiivisia vapaaehtoisia, mutta myös asioita sivusta seuranneita. Yksi aktiivisista vapaaehtoisista on Marika Haavikko.

– Minulla on halu auttaa ihmisiä, ja tämä vapaaehtoistyö on antanut minulle paljon myös iloa, Haavikko kertoo.

Haavikko on ystävystynyt erityisesti Ahmedin kanssa. Myös Ali ja Sa’ed ovat vierailleen Haavikoiden kotona ja ystävystyneet koko perheen kanssa.

– Hän tuntee, mitä olemme menettäneet, Ahmed kuvaa ystävänsä empaattisuutta.

Kirkkoherra Jari Kemppainen kävi keittiössä tervehtimässä kokkeja.

Kirkkoherra Jari Kemppainen kävi keittiössä tervehtimässä kokkeja.

 

Kommentit (12)

  • Työlistalle

   Tosi hyvä että muistutit asiasta. Kustantaja hoitaa varmaan homman pikimmiten jos on päätoimittaja on mennyt laittamaan tumman sedän kuvan lehteen ja poistamaan MV-reppanan kommentit.

 1. "Vaparinen"

  Onhan se vähän outoa, että kunnanhallituksessa- ja valtuustossa oleva, niin avoimuutta huutava ihminen tekee ittelleen facebookiin valeprofiilin toisella nimellä. Niin rikoshan se ei toki ole, koska on keksitty, ei varastettu profiili. On se hyvä millainen päättäjä istuu kunnassa!

 2. Kutvone

  Palaa mieleen Neuvostoliitto. Ennen sieltä haki mallia kommunistit, nyt äärioikeistomouhot. Ennen levitettiin propagandaa kommunistilehtien kautta, nyt MV:n kaltaisten valemedioiden kautta. Venäjän oppien mukaisesti ensimmäisenä yritetään murentaa luottamus mediaan. Voisitteko reppanat palata sinne omalle hiekkalaatikolle MV-valheiden pariin häiritsemästä kunnon ihmisiä.

 3. Marianne

  Vaikka en mitään MV-lehteä niin seuraakaan vakituiseen tai liputa sen puolesta, niin kyllähän siellä suurin osa on ihan faktaa, mitä muut mediat jättää vaan kertomatta. Valitettavaa mutta totta.

 4. Antsa

  Tiedotusvälineistä poimitaan asiat, jotka tukee omaa näkökulmaa, tulkitaan asioita vähän kotio päin ja unohdetaan mainita ääneen oman näkökulman kannalta ikävät asiat. Niillä se sivusto pyörii.
  Ei se ole sen enempää totuus kuin jonkun äärisuvakkijulkaisun. Valitettavasti ollaan sellaisessa maailmantilanteessa, että uppoaa osaan kuin häkä.
  Sitä ei kukaan ihmettele, miksi itänaapurin mies pyörittää pyyteettömästi Espanjan kautta sellaista ”suomalaisten puolta pitävää” sivustoa, mikä on vähän koomista.
  Joku satunnainen maahanmuuttaja ihan saletisti voi ja myös aiheuttaa Suomessa harmia, mutta isossa kuvassa tuo itänaapurin ilmeisen hyvin hoidettu propaganda on paljon huolestuttavampi ilmiö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?