Kirkastusjuhlat: Ensi kesän ohjelma totutun monipuolinen

Sanni, JVG ja Tiisu saapuvat Kirkkareille

sanni, kirkastusjuhlat

Kirkastuskansan heti ensiesiintymisellään kesällä 2014 hurmannut Sanni saapuu Aitooseen jo kolmatta kertaa.

Aitoon Kirkastusjuhlat julkisti osan tämänvuotisista esiintyjistään. Kirkastusjuhlien lavoilla tullaan näkemään Suomen pop-kuningattareksi pompannut Sanni, Suomi-räpin eturivipaikan vallannut JVG sekä syksyllä ilmestyneellä levyllään kohauttanut Tiisu.

Aitooseen saapuvat myös Anssi Kela, J. Karjalainen, Freud Marx Engels & Jung, sekä uutta materiaalia keväällä julkaiseva Erin. Ryhmää täydentää humppalegenda Eläkeläiset.

– Aitoossa on totuttu näkemään maamme ykkösrivin artistit, ja tähän tähtäämme tänäkin vuonna. Toinen Kirkastusjuhlille ominainen piirre on esiintyjien monipuolisuus – emme keskity vain yhteen genreen, kertoo festivaalia järjestävää Aitoon vapaaehtoista palokuntaa kolmatta vuotta luotsaava Erkki Hyöki.

Vain elämää -sarjan ansiosta kuulijakuntaansa laajentanut Sanni esiintyy Kirkastusjuhlilla jo kolmatta kertaa peräkkäin. Paljon pidempi putki on Apulannalla, joka soitti viime vuonna 19. Kirkastus-keikkansa. Pitääkö Kirkastuskansan olla huolissaan, kun ”talon orkesterin” nimeä ei löydy esiintyjälistoilta?

– Ei tässä vielä kaikki, lisää julkistuksia on tulossa keväämmällä, Erkki Hyöki vihjaa.

  1. kertaa vietettävät Kirkastusjuhlat alkavat lauantaina 9. ja päättyvät maanantaina 11. heinäkuuta.

 

Uusi graafinen ilme

Maanantaina auenneet uudistetut nettisivut esittelevät Kirkastusjuhlien uusiutuneen graafisen ilmeen. Aiemmilta vuosilta tutut eläinhahmot ovat poissa, ja tilalla on kelta-musta-valkoinen, rokimpi look.

Ilmeen kokonaisvaltaisesta suunnittelusta vastasi aitoolainen Eetu Järvinen.

– Halusin huomiota herättävän värimaailman, joka läpäisisi kaiken juhliin liittyvän, logosta nettisivuihin, somesta festarilehteen. Uusi ilme vahvistaa ja osin myös uudistaa brändiä. Työ oli mieluinen, aitoolaisuuteen kuuluu tällainen talkoilla tekeminen – koko tapahtumahan tehdään talkoopohjalta, muistuttaa Järvinen.

JVG huudatti Kirkastuskansaa kesällä 2013. Nyt jäähallikokoluokkaan kasvanut ryhmä palaa Aitooseen.

JVG huudatti Kirkastuskansaa kesällä 2013. Nyt jäähallikokoluokkaan kasvanut ryhmä palaa Aitooseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?