Kierrätyskirjahyllyt kaikkiin kirjastoihin

Muuan viksu Venla tai ponteva Pirkko oli vuosi sitten toivonut Kangasalan keskuskirjastoon kierrätyskirjahyllyä, mihin kuntalaiset voisivat lahjoittaa itselleen tarpeettomiksi käyneitä opuksiaan ja mistä niitä voisivat halulliset maksutta ja vähin vaivoin käydä valitsemassa. Ilahduttavan nopsaan tämä oiva toive todeksi tulikin.

Kirjaston ala-aulassa sijaitsevassa, kaksipuolisessa, runsaan sadan kirjan nelipyöräisessä hyllyssä on vaihtuvuus ollut hämmästyttävän suurta. Hylly on tullut todella tarpeeseen. Runsaat kiitokset sen ehdottajalle sekä erinomaista asiaa ja kirjojen ystäviä ymmärtäneille ja arvostaneille aikaansaaneille!

Tuollaiset vapaan lahjoittamisen ja lainaamisen minikirjastot perustettakoon joka kunnan jokaiseen kirjastoon! Lukemattomissa talouksissa on sadoittain arvoteoksiakin tyhjänpantteina pölyttymässä. Tuotakoon ne kaiken kansan yhteiskäyttöön, isoja sekä pieniä ihmisiä ilahduttamaan, valistamaan, viisastuttamaan!

Tampereen Tahmelassa entisen kaupan tiloihin paikallisen Kirjastoyhdistyksen toteuttaman tuhansien kirjojen Pispalan kirjasto ja samalla toimintojaan ansiokkaasti runsastuttanut hengenviljelyn monitoimitalo on jo runsaat viistoista vuotta toiminut kokonaan vapaaehtoisin voimin. Kunnioittava hatun nosto heillekin!

Mikko Kiio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?