Kukkiakoto: Talvinen tapahtumapäivä toi vaihtelua asukkaiden arkeen

Makkara maistui ja kahvi lämmitti

Eeva Saastamoinen viihtyi pihalla. ¬– Makkara maistui ja kahvi maistui, joten mikäs tässä on ollessa, kaksi vuotta Kukkiakodossa asunut Saastamoinen jutteli.

Eeva Saastamoinen viihtyi pihalla. ¬– Makkara maistui ja kahvi maistui, joten mikäs tässä on ollessa, kaksi vuotta Kukkiakodossa asunut Saastamoinen jutteli.

– Kivahan täällä on istuskella ja ihmetellä menoa ja touhua. Ja mukava päästä pihalle, kun ei siihen tässä iässä enää ole niin usein mahdollisuuksia. Yleensä ulkoilu tapahtuu pikipäin tuossa verannalla, Kukkiakodossa asuva Eeva Saastamoinen tuumaa.

Pian Saastamoinen saa käsiinsä höyryävän kuumaa nokipannukahvia ja uunituoretta pullaa. Kukkiakodon sisäpihalla sijaitsevassa grillissä tirisee makkaroita.

– Kahvi maistuu oikein hyvältä, samoin makkara, Saastamoinen antaa lahjomattoman mielipiteensä.

Saastamoinen ja muut Kukkiakodon asukkaat sekä henkilökunta viettivät viime keskiviikkona talvipäivää. Ohjelmanumeroina olivat vanhat, hyviksi havaitut jutut: kahvia, pullaa ja makkaraa sekä Eikka-ponin vierailu. Eikka saikin vanhainkodin asukkailta mahan täyteen porkkanoita.

– Melkein kaikki asukkaat taisivat päästä vuorollaan syöttämään Eikkaa, osastonhoitaja Kirsi Ilomäki iloitsi.

Piristystä arkeen ja punaa poskille

Kuka haluaa vielä makkaraa?

Kuka haluaa vielä makkaraa?

Talvisen tapahtumapäivän järjestäminen tuo mukavaa vaihtelua vanhainkodin arkeen. Keskiviikkona pihalle pääsivät lähes kaikki vanhainkodin 32 asukasta: vain muutama asukas ei päässyt osallistumaan.

– Sisälle jääneille vietiin makkaraa maisteltavakasi ja kahvia juotavaksi. Veimme myös lunta heidän nenänsä alle ämpäreissä, jotta kaikki pääsivät aistimaan talvista menoa jollakin lailla, Ilomäki mainitsi.

Ilomäki jatkoi, että erilaisten tapahtumapäivien järjestäminen on henkilökunnalle aina iso yhteinen ponnistus. Pieni piristys asukkaiden arkeen on kuitenkin aina tervetullutta.

– Näitä tapahtumia muistellaan pitkään jälkeenpäin. Keskiviikkona ulkoilemassa oli myös muutamia omaisia, mikä oli hieno juttu. Ja lähtipä kaksi asukasta ihan pilkillekin asti läheiselle rannalle, Ilomäki kertoi.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?