Juhlava mitaliseremonia huipensi nappulahiihdot

Sini Giren sivakoi kuusivuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Sini Giren sivakoi kuusivuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Luopioisten nappulahiihdot keräsivät sunnuntaina lähes 40 pientä suksijaa urheilukentälle. Raimo Giren oli vetänyt nuorille hiihtäjille mainiot baanat edellispäivänä sataneeseen nuoskalumeen.

Leudot talvisäät pitivät järjestäjiä loppuun saakka jännityksessä. Osa oli valmis perumaan kisat jo pari viikkoa sitten, kun vesisateet muuttivat ladut lätäköiksi. Vielä kisaa edeltävällä viikollakin lumitilanne näytti kehnolta, mutta Girenillä oli varasuunnitelma: jos taivaalta ei tulisi apua, hän tamppaisi lapsille kisaladut kentän koskemattomaan keskiosaan.

Lumisateen ansiosta kisa-areena saatiin viime hetkellä mainioon kuntoon, ja pienimmät sivakoivat suunnitelmien mukaisesti suoranmitan ja isommat kiersivät kentän ympäri.

Ladun varrelle kerääntyneet vanhempien, sisarusten, mummojen ja muiden sukulaisten kannustusjoukot häiritsivät hieman pikkusuksijoiden keskittymistä: oli hankala hymyillä ja vilkutella hurraaville katsojille samalla kun koitti pysyä pystyssä ja omalla ladulla. Pienimmät hiihtäjät saivat rinnalla kirmanneista vanhemmista tukea haparoiviin työntöihinsä.

Kesäisten muksujuoksujen tapaan myös nappulahiihdoista palaa kotiin pelkkiä kultamitalisteja: kaikki kilpailijat palkittiin ja palkintoseremonioiden fanfaarina kajahti Maamme-laulu.

Kappeliseurakunnan, MLL:n ja Lions-klubin yhdessä järjestämissä nappulahiihdoissa yhdistyy ulkoilu ja hyväntekeväisyys. Kentän laidalla kaupatut makkarat, hernekeitot, kahvit ja arvat kartuttivat Luopioisten yhteisvastuukeräyspottia.

 

Onni Ahola starttaa neljävuotiaiden kisaan.

Onni Ahola starttaa neljävuotiaiden kisaan.

Luopioisten nappulahiihdot 21.2.

Pojat 4v 1) Miro Aittokumpu, 2) Onni Ahola, 2) Saku Järvenpää, 3) Roki Haili, 4) Samuli Koskinen, 5) Topi Järvenpää, 6) Pekka Sumioinen, 7) Elmo Lyytikäinen.

Pojat 6v 1) Roni Aittokumpu, 2) Tatu Kankaanpää, 3) Joonatan Jatuli, 4) Aki Soukkio, 5) Antti Kallioinen.

Pojat 8v 1) Ato Mattila, 2) Valtteri Viljakainen, 3) Eerik Helander.

Tytöt 4v 1) Annika Soukkio, 2) Peppi Heinonen, 3) Minttu Aittokumpu, 4) Laura Rautio, 5) Veera Kallioinen, 6) Lotta Vierikka.

Tytöt 6v 1) Heta Sumioinen, 2) Aino Ahola, 3) Emma Seise, 4) Roosa Rautio, 5) Fanni Lehtojoki, 6) Suvi Giren, 7) Venla Kivivuori, 8) Sini Giren.

Tytöt 8v 1) Ronka Haili, 2) Venla Metsomäki, 3) Annukka Ilvesmäki, 4) Rebecca Heinonen, 5) Milja Riihiranta, 6) Kiira Tapola.

Tytöt 10v 1) Milja Metsomäki, 2) Sara Koskinen.

Katso kaikki kuvat

Kommentit (2)

  1. Raimo Giren

    Tänä aamuyöstä latuja ajaessani mietin että tuleekohan tänään Nappula- eli Hippohiihtoihin ketään. Vettä ja räntää satoi. Kun kello oli 11.00 oli selvää että tänään tehdään näiden hiihtojen historiaa. Parkkipailat oli täynnä ja ja hiihtoihin osallistujia oli nopeasti laskien 80. Kiitokset Lc-luopioinen, Mll-luopioinen, Kappeliseurakunta ja Luopioisten Osuuspankki. Kylien voima on yhteistyössä!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?