Talvikirmaus: Potkukelkkavormuloiden varikkoalueella makkaragrilli ja napakelkka

Nukketeatteri täydentää perinteistä talviriehaa

Kelkkakaistoistaan kuuluisa Luopioinen tarjoaa nopean radan potkukelkkavormuloille.

Kelkkakaistoistaan kuuluisa Luopioinen tarjoaa nopean radan potkukelkkavormuloille.

Mikkolan Navetan perinteinen Talvikirmaus järjestetään tulevana lauantaina 27.2. kello 10–15 Mikkolan pihapiirissä Luopioisissa. Säätiedotus lupaa pikku pakkasta, joten paikalle kannattaa lähteä polkukelkkaa lykkien.

Talvikirmauksen kohokohta ovat legendaariset Potkukelkkavormulat, joissa joukkueet ottavat mittaa toisistaan vinhasti kelkoilla sujutellen.

Vormulat käynnistyvät kello 12. Joukkueiden ilmoittautumisia otetaan vastaan kello 10 lähtien. Leikkimieliseen kilpailuun voi lähteä esimerkiksi sukulaisista, tuttavista tai kylän miehistä kootulla joukkueella.

 

Susi ja punahilkka – nukketeatteria lapsille

Yli 50 paikkakunnalla esitetty Punahilkka toteutuu Luopioisissa yhteistyössä Luopioisten MLL:n kanssa.

Yli 50 paikkakunnalla esitetty Punahilkka toteutuu Luopioisissa yhteistyössä Luopioisten MLL:n kanssa.

Potkukelkkavormuloiden jälkeen seuraa ohjelmaa lapsille. Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri esittää luentosalissa Hanhiemon Satuaarteiden tarinoihin perustuvan koko perheen näytelmän. Siinä isän on saatava tietokonepeleihin uppoutunut poika iltapalalle, hammaspesulle ja nukkumaan. Hän lupaa kertoa pojalleen jännittävän iltasadun punaisiin pukeutuneesta sankarista ja se saa pojan kiinnostumaan – punainen viitta ja huppu – ”jes…sen täytyy olla hämähäkkimies!”

Susi ja Punahilkka -näytelmän on ohjannut Hannu Räisä ja rooleissa esiintyvät Hannu Räisä ja Antti Kemppainen. Yli 50 paikkakunnalla nähty esitys tuodaan Luopioisiin yhteistyössä Luopioisten MLL:n kanssa.

Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatterin Punahilkka nähdään Talvikirmauksessa. Rooleissa esiintyvät Hannu Räisä ja Antti Kemppainen. Kuva: Katri Somerjoki

Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatterin Punahilkka nähdään Talvikirmauksessa. Rooleissa esiintyvät Hannu Räisä ja Antti Kemppainen. Kuva: Katri Somerjoki

Navetan luentosalissa tapahtuu talvikirmauspäivän aikana paljon muutakin. Sahalahtelainen Mervi Mäki on innostunut tekemään itse kosmetiikkaa. Lauantaina hän keittelee yleisön iloksi ekologista huulirasvaa.

Kangasalalainen Mikko Kiio johdattelee terveyskonstien ja elämänviisauksien pariin kello 11:n maissa.

 

Pop up-kahvilassa suut makiaksi

Mikkolan Pytingissä on vietetty talvisydän hiljaiseloa kahvilan toiminnan päätyttyä. Talvikirmauksen kunniaksi Navetan väki perustaa Pytinkiin pop up-kahvilan. Tarjolla on hernekeittoa paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi, pannukakkua, herkullisia makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä tietysti teetä, kahvia ja mehua. Ahkerat talkoolaiset leipovat myyntiin myös saaristolaislimppuja.

Kahvilan tuotteet maksetaan käteisellä, joten taskun pohjalle kannattaa varata kahisevaa tai kolikoita.

Pihamaalle pystytetään napakelkka ja makkaragrilli.

Talvikirmaukseen ja Navettakalleriassa viimeistä päivää auki olevaan Aitantausta ja Komeronperän kuulumiset -näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Talvikirmaus

la 27.2. klo 10–15 Mikkolan Navetalla (Keskitie 5, Luopioinen)

klo 10– Mervi Mäki valmistaa luonnonmukaista huulirasvaa, luentosali.

klo 11 Mikko Kiio: Terveyskonstit ja elämänviisaudet, luentosali.

klo 12 Potkukelkkavormulat, Navetan pihapiiri.

klo 12.30 Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri: Susi ja Punahilkka, luentosali.

klo 10–15 Mikkolan Navetan Pop up-kahvila, Pytinki.

Lisätietoa: www.mikkolannavetta.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?