Pälsin kirjeitä esillä näyttelyssä

Hämeenlinnan pääkirjastossa avasi maanantaina Sakari Pälsin elämäntyöstä kertova näyttely. Esillä on myös Pälkäneeseen liittyvää aineistoa, sillä 11.3. saakka jatkuvaan näyttelyyn kuuluu myös Pälsin pälkäneläiselle vaimolleen Aino Pälsille lähettämiä kirjeitä.

Tieteen ja kulttuurin monitoimimies Sakari Pälsi (1882–1965) oli kirjailija, arkeologi, kansatieteilijä, tutkimusmatkailija ja valokuvaaja. Hänet tunnetaan muun muassa matkakirjoista ja hämäläistä maalaiselämää oivasti analysoivista esseistä sekä lyhytfilmeistä. Hän otti tuhansittain valokuvia ja teki ainutlaatuisen elokuvan Siperiasta. Arkeologina Pälsi oli innostunut kivikauden elämästä ja kirjoitti väitöskirjansa Karjalan kannaksen löydöistä.

Sakari Pälsi ja ratsupalvelija Dardza Mongoliassa. Kuva C.J. Ramstedt. Museovirasto.

Sakari Pälsi ja ratsupalvelija Dardza Mongoliassa. Kuva C.J. Ramstedt. Museovirasto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?