Elintarviketuotannon mahdollisuuksia pohditaan Kangasalla

Ruoan alkuperä, puhtaus ja eettinen tuotantotapa ovat nousseet kuluttajien kiinnostuksen kohteiksi viime vuosina. Samalla on alettu ymmärtää alkutuotannon suuri merkitys maaseudun elinvoimaisuudelle; lähellä tuotetun ruuan ostaminen tukee oman alueen yrittäjiä, työllisyyttä ja taloutta.

Kangasalla on herätty pohtimaan, voisiko kunta toimia laadukkaan alkutuotannon, puhtaan ruoan ja lähiruoan kärkikuntana. Edellytykset ovat kohdillaan, sillä kunnassa on alkutuotannon lisäksi suuria elintarviketeollisuuden toimijoita ja lähiruokaosaamista.

Kehitettävää kuitenkin riittää. Kangasalan kunnan elinkeinotoimi ja Foodwest Oy järjestävätkin kehitys- ja yhteistyöpäivän elintarvikealan yrityksille, tuottajille ja toimijoille tiistaina 15. maaliskuuta.

Elinkeinoasiamies Irene Suhosen mukaan päivän tavoitteena on avata elintarviketuotannon mahdollisuuksia Kangasalan seudulla ja saada vietyä eteenpäin joitakin toteutettavaksi kaavailtuja kehittämishankkeita.

Kangasala-talossa pidettävään maksuttomaan tilaisuuteen ovat tervetulleita myös Pälkäneen alueen toimijat. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 1.3. mennessä joko sähköpostitse juuli.seppala@foodwest.fi tai puhelimitse 040 7076013.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?