Muovinkeräyspiste palvelee jo Pälkäneellä

Keskustiellä Pälkäneellä on kaksi isoa muovijätekonttia, joihin voi viedä kotitalouden muovijätettä.

Keskustiellä Pälkäneellä on kaksi isoa muovijätekonttia, joihin voi viedä kotitalouden muovijätettä.

Kotitalouksien pakkausmuovin keräyksen piti alkaa koko maassa vuoden alussa. Toiminta on lähtenyt hieman kangerrellen liikkeelle. Vastuu pakkausjätteiden, myös muovin, keräyksestä siirtyi vuoden vaihteessa Pirkanmaan Jätehuollolta Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:lle. Ringin tavoitteena on saada muovinkeräyspisteet toimintaan kuluvan vuoden aikana.

Miksi muovinkeräys ei päässytkään alkamaan tavoiteaikataulussa, Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n aluepäällikkö Harri Patana?

– Syyt tähän ovat hyvinkin moninaisia, enkä lähde niitä sen enempää avaamaan. Pääasia kuitenkin on, että uusia muovipakkausten keräyspisteitä avataan joka päivä.

Missä Pälkäneellä ja Kangasalla voi jo kierrättää muovipakkauksia?

– Pälkäneellä on jo avattu K-Supermarket Pälkäneen yhteyteen muovipakkausten keräyspiste. Kangasalan Prisman yhteyteen avataan muovipakkausten keräyspiste maaliskuun alkupuoliskolla. Kangasalla pilottikohteena toiminut Riihikorventien muovinkeräyspiste tulee poistumaan kuluvalla tai ensi viikolla, kun siirrytään vakituisiin paikkoihin.

Pirkanmaalle muovijätekontteja on tulossa kaikkiaan noin neljäkymmentä. Mitä kaikkea muovinkeräykseen voi laittaa?

– Kotitalouden tyhjiä, puhtaita ja kuivia muovipakkauksia kuten jogurttipurkkeja, voirasioita sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkauksia. Keräykseen voi tuoda myös pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkauksia sekä muovipulloja, -kanistereita ja -purkkeja – nämä mieluiten litistettyinä. Muovikeräykseen otetaan myös muovikassit, -pussit ja -kääreet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?