Ajatuksia lasten kehityksestä

Lapsissa meillä on aina varttumassa uusi sukupolvi. Siksi lasten sisäisen kehityksen käsittäminen edesauttaa siihen, että opimme ymmärtäen rakastamaan omia lapsiamme ja niitä lapsia, joiden kanssa joudumme tekemisiin.

Pakoton rakkaus ajatuksissa, tunteissa, sanoissa ja teoissa on aina paras kasvatuskeino. Tällainen rakkaus sanan varsinaisessa merkityksessä hautoo iältään syntymän ja seitsemän vuoden välillä olevan lapsen ruumiillistakin olemuspuolta aina aivojen rakennetta myöten oikealla tavalla.

Varsinkin kaksi ja kolme ensimmäistä ikävuotta ovat kaikkein tärkeimmät. Silloin saavat perustansa lapsen myöhemmin toteutuva moraalinen temperamentti ja aikuisiän ruumiillinen terveyskin.

Juhani Vuorinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?