Saarioinen kirjasi vajaan miljoonan tuloksen

Elintarvikevalmistaja Saarioisten liikevaihto oli viime vuonna 259,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski edelliseen vuoteen verrattuna noin 23 miljoonaa euroa, ja tulos ennen satunnaisia eriä oli 0,8 miljoonaa euroa.

Saarioinen Oy:n toimitusjohtajan Ilkka Mäkelän mukaan liikevaihdon pienenemisen taustalla näkyy edelleen vuonna 2014 tehty luopuminen naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoiminnoista.

– Lukuihin vaikuttivat myös koko elintarvikealaa ravisteleva hintakilpailu sekä kuluttajakysynnän lasku. Näiden lisäksi tulokseen vaikuttivat yt-neuvotteluista johtuneet kertaluonteiset kuluerät, joita kirjattiin viime vuoden tulokseen noin kaksi miljoonaa euroa, Mäkelä summaa.

Saarioisten nettoinvestoinnit olivat 10,2 miljoonaa euroa ja sen omavaraisuusaste säilyi hyvässä 59,1 prosentissa. Henkilöstöä yrityksellä oli keskimäärin 1325 henkeä.

Saarioinen jatkoi valmisruokien markkinajohtajana useallakin eri sektorilla.

Yhtiön mukaan valmisruokien kulutuksessa korostui viime vuonna muun muassa terveellisyys- ja hyvinvointitrendi, mikä on lisännyt keittojen ja salaattiaterioiden myyntiä. Saarioinen on pyrkinyt vastaamaan kysyntään myös omassa tuotekehittelyssään.

Myös välipalojen suosio kasvoi, ja lihavalmistetuotteissa suomalaisten katseet näyttivät kääntyvän etenkin yli kolmanneksen myyntiään kasvattaneisiin raakamakkaroihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?