Luja-Lukko: Kauden viimeinen peli oli kuin pälkäneläisten kausi pienoiskoossa

Vuoristoratakyyti pysähtyi viidennelle sijalle

Pääosin kunniakas esitys ja ansaittu lohtupiste, mutta tulokkaalle lopulta liian kova ja tasaisesti suorittava vastustaja. Pälkäneen Luja-Lukon ottelu VaLePa:n kakkosjoukkuetta vastaan oli eräänlainen tiivistys pälkäneläisjoukkueen tulokaskaudesta kakkossarjassa. Pälkäneläiset suoriutuivat vieraskentällä ilman suuria virheitä, mutta vastustaja pystyi käyttämään Luja-Lukon heikkoudet lopulta hyväkseen. Tätä avitti pälkäneläisten pieni uupuminen ja sen myötä tulleet virheet.

Luja-Lukon ensimmäinen kausi kakkossarjassa päättyi saappaat jalassa kaadutun pelin jälkeen tappioon 3–2 (22–25, 25–20, 23–25, 25–18, 15–12). Tasaisesta pälkäneläisjoukosta erottuivat etenkin Tomi Perkiö ja Juho Viitala.

Voittokaan ei olisi riittänyt nostamaan Luja-Lukkoa enää viidettä sijaa ylemmäs, mutta toisaalta viides sija ei ollut enää millään tavalla uhattuna. Ennen kaikkea viides sija oli kelpo tulos tulokaskauttaan kakkossarjassa pelanneelta ryhmältä.

– Eipä tämäkään huono ole, mutta melkoista vuoristorataa koko kausi, huokasi valmentaja Marko Pajunen ottelun ratkettua.

Valmennusjohto ynnäili, että lohkon kolmospaikan 27 pisteellä jakaneet VaLePa ja NarPa olisivat olleet tavoitettavissa, jos pälkäneläisotteissa olisi ollut enemmän tasaisuutta. Luja-Lukko pelasi kauden aikana neljä viisieräistä kamppailua, joista se sai käännettyä itselleen yhden. Ilman erävoittoja pälkäneläiset joutuivat marssimaan pukukoppiin ottelun jälkeen kuudesti. Kehitystä kuitenkin tapahtui kauden edetessä, sillä nolla jäi tauluun tämän vuoden puolella vain kahdesti.

– Kauden harmittavimpia hetkiä olivat noiden 3–2-häviöiden lisäksi se kauden avauspelin tappio Aitolahdelle kotisalissa 0–3, valmentaja Pajunen miettii.

Monessa mielessä lupaavan kauden jälkeen odotuksia ja tavoitteita voikin pälkäneläisleirissä säätää ensi vuodelle hieman korkeammalle.

– Kyllä toinen kausi on varmasti helpompi – tiedetään ainakin, mitä vastaan kulloinkin tulee, Pajunen uskoo.

Luja-Lukko juhli kakkossarjan ensimmäistä kotivoittoa marraskuussa. Tulokaskausi sujui pelillisesti nousujohteisesti ja tuloksellisesti vähintäänkin kelvollisesti.

Luja-Lukko juhli kakkossarjan ensimmäistä kotivoittoa marraskuussa. Tulokaskausi sujui pelillisesti nousujohteisesti ja tuloksellisesti vähintäänkin kelvollisesti.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?