Osuuskuntatoimintaa kypsytellään Navetalla

Luopioisissa Mikkolan Navetalla järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin ”osuuskuntahautomo” torstaina 17. maaliskuuta kello 18. Navettayhteisön piirissä on keskusteltu mahdollisuuksista perustaa Luopioisiin erityisesti palvelutuotantoon keskittyvä työosuuskunta. Hautomossa tutustutaan osuustoiminnan perusperiaatteisiin ja kartoitetaan kiinnostusta toiminnan käynnistämiseen.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat kokeilla oman osaamisen tai jonkin palvelun myyntiä. Navetalla uskotaan, että lähiympäristössä on tekemätöntä työtä. Jos oman yrityksen perustaminen ja pyörittäminen tuntuu liian isolta haasteelta, osuuskunta voisi olla hyvä vaihtoehto testata yritysideoita – vaikka vain osa-aikaisesti tai sivutoimisesti.

Osuuskunta on yhteisyritys, jonka omistajia ovat sen jäsenet. Päätöksenteko osuuskunnassa perustuu demokratiaan: pääsääntönä jäsen/ääni -periaate. Parhaimmillaan osuuskunnassa voivat yhdistyä yksin tekemisen vapaus ja yhdessä tekemisen tuoma turvallisuus sekä kukkiva luovuus. Osakkaiden taloudellinen vastuu osuuskunnan toiminnasta on rajoitettu sijoitettuun pääomapanokseen eli osuusmaksuun.

Osuuskuntahautomo Mikkolan Navetalla 17.3. klo 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?