Martoilla pääsiäismyyjäiset lauantaina

Pälkäneen marttojen toimintavuosi on käynnistynyt vilkkaasti. Vuosikokous, makrameesolmeilukurssi sekä Sinustako martta -illat on jo pidetty, ja tulossa on paljon mukavia tapahtumia.

Lauantaina 19.3. pidetään pääsiäismyyjäiset Onkkaalan VPK:n talolla kello 10–15. Martat leipovat myyjäisiin monenlaista suolaista ja makeaa herkkua pikkuleivistä pääsiäislimppuihin. Myyjäisistä löytyy myös pientä mukavaa kodin pääsiäiskoristeluun.

Pääsiäistä pääsee askartelemaan itsekin 21.3. järjestettävällä kurssilla, jossa koristellaan styroxmunia krakelointitekniikalla. Seuraavan martta-illan aihe on espanjalainen keittiö. Pääkokkina toimii Pirkanmaan marttojen kotitalousneuvoja Tuula Kylä-Laaso.

Kevään koittaessa multasormet alkavat syyhytä. Tänä keväänä puutarhateemoina ovat makoisat marjat ja hedelmät omasta pihasta sekä villiyrtit ruoanlaitossa. Kesän alettua ja säiden lämmettyä suunnataan retkelle Frantsilan luomuyrttitilalle Hämeenkyröön. Toukokuussa on vuorossa puutarhateemaa sivuava risutyöilta.

Lisäksi martat kahvittavat ikäpisteessä muutaman kerran keväällä ja osallistuvat myös kirkkokahvituksiin. Syyskauteen on suunnitteilla muun muassa leivontaa, ruuanlaittoa, kädentaitoja ja tuolijumppaa.

Tarkempaa tietoa martta-illoista sekä muusta toiminnasta löytyy Sydän-Hämeen Lehden MeNyt -palstalta. Marttailuun on helppo tutustua, sillä kursseille ja muihin tilaisuuksiin voivat osallistua muutkin kuin jäsenet.

Myös nuoria kannustetaan marttataitojen saralla. Martat ovat jo vuosien ajan jakaneet stipendit peruskoulun päättäville tyttö- ja poikaoppilaille, jotka ovat innostuneet ja kehittyneet kotitaloudessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?