C-tytöt: Luja-Lukon ja Raholan yhteisjoukkue taisteli tärkeän voiton Turusta

Pälkäneen tytöt pelaavat SM-lopputurnauksessa

Taitava Honka piti RaLuLu:n avainpelaajiin kuuluvan Roosa Taipaleen kurissa. Riento-pelissä hän palasi tuttuun rooliin ja johti joukkueensa tärkeään  voittoon.

Taitava Honka piti RaLuLu:n avainpelaajiin kuuluvan Roosa Taipaleen kurissa. Riento-pelissä hän palasi tuttuun rooliin ja johti joukkueensa tärkeään voittoon.

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue on mukana, kun maan kahdeksan parasta C-tyttöjoukkuetta ratkovat kauden päätteeksi SM-mitaleiden kohtalon. Lopputurnauspaikka ratkesi toiseksi viimeisessä SM-turnauksessa, kun RaLuLu kukisti Turun Riennon 67–56.

Lopputurnaukseen etenee neljä parasta joukkuetta SM-sarjan molemmista lohkoista. Neljä ottelua voittanut RaLuLu on hävinnyt kaksi peliä lohkonsa kärkijoukkueille Tapiolan Hongalle ja Espoon EBT:lle.

9. huhtikuuta pelattavissa viimeisissä runkosarjapeleissä RaLuLu kohtaa Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catzin. Peli-Karhut kamppailee viimeisestä lopputurnauspaikasta yhdessä Torpan Poikien kanssa.

Jos RaLuLu hoitaa ottelunsa nollakerhoon kuuluvia lappeenrantalaisia vastaan, lopputurnauspaikkaan riittää jopa pieninumeroinen tappio kotkalaisille.

– SM-sarjassa ei ole helppoja vastustajia, vaan kaikki pelit on pelattava, valmentaja Tomi Ingman toppuuttelee ennakkospekulointia.

– Erot ovat niin pienet, että ottelu voi olla ihan erilainen, kun yksikin tyttö sattuu sairastumaan tai ajautuu vaikka virheongelmiin.

 

Hongan vauhti ei ylivoimaista

Emilia Ingman oli puolustamassa ja heittämässä Vilpasta nurin.

Emilia Ingman oli puolustamassa ja heittämässä Vilpasta nurin.

Tärkeä Riento-voitto ei irronnut helpolla. SM-turnausta emännöineillä turkulaisilla oli ottelussa isot panokset, sillä tappio tietäisi putoamista kärkinelikon kyydistä. Kotiyleisön edessä pelannut Riento juoksi kentälle erittäin latautuneena ja motivoituneena.

Luja-Lukon ja Raholan yhteisjoukkue ei päässyt peliin tuoreilla jaloilla, vaan ”lämmittelynä” mitattiin tasoa ikäluokan ykkösjoukkuetta vastaan. Tappiotta lohkoa johtava Honka oli juuri niin kova kuin etukäteen uskottiinkin.

Espoolaisilla oli heittää kentälle tasaisen taitavia pallotaitureita. Pääosan pisteistä tehtaili maajoukkuetason avausviisikko, mutta myös vaihtopenkiltä löytyi taitoa.

RaLuLu selvisi testistä pystyssä päin, vaikkei voittajasta ollutkaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Espoolaiset repäisivät muutamassa ryppäässä eron pariinkymmeneen pisteeseen ja tuplasivat kaulan päätösjaksolla. Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue pysyi kuitenkin kovassa tempossa mukana.

Kentällä käytiin vauhdikas pelaajien peli. Yksilötaitojen kehittämiseen keskittyneet joukkueet eivät turvautuneet taktisiin hienouksiin, vaan pelasivat nopeaa ja taitavaa syöttöpeliä.

Pitkään yhdessä pelanneiden espoolaisten yhteistyö on saumattomampaa kuin täksi kaudeksi voimansa yhdistäneen RaLuLu:n. Espoolaisilla oli varaa tuplata puolustuksensa vastustajan avainpelaajia vastaan. Tämä sotki RaLuLu:n tavanomaiset hyökkäyskuviot, joten pelaajat hyökkäsivät soveltaen ja säveltäen. Päätösjaksolla RaLuLu:n katse oli jo Turku-ottelussa, ja Honka repäisi loppulukemiksi 81–41 voiton.

 

Erilaisissa peleissä eri onnistujat

”Päivän pääottelu” Rientoa vastaan tiedettiin jo etukäteen tiukaksi. Luja-Lukko oli viime kauteen saakka altavastaaja Turun peleissä. Silloin kääntyneet voimasuhteet ovat pysyneet tällä kaudella yhteisjoukkueen ansiosta ennallaan, joten RaLuLu lähti kohtaamiseen ennakkosuosikkina.

Turkulaiset toivat peliin ykköstykkinsä B-tyttöjen SM-sarjajoukkueesta, mutta RaLuLu:lta löytyi saman tason pelaajia. Kotijoukkue pyrki tyhjentämään korin alustan niin, että sen kärkipelaajat pääsivät haastamaan itseään pienempiä tai hitaampia puolustajia. Kun RaLuLu oppi vastaamaan taktiikkaan, vastustajan pelikirjasta ei löytynyt enää uusia sivuja, vaan turkulaiset hakkasivat päätä seinään samalla kaavalla.

Vieraat luulivat päässeensä tasaisessa pelissä niskan päälle, kun johto kasvoi ennen taukoa vajaaseen kymmeneen pisteeseen. Turkulaiset löysivät kuitenkin vielä lisävaihteen, jonka turvin he nousivat rinnalle ja muutaman pisteen edelle.

RaLuLu joutui turkulaisyleisön edessä kovaan paikkaan. Ratkaisuhetkille löytyi kuitenkin viisikko, jonka tiivis puolustus tukahdutti turkulaishyökkäykset. Kentän toisessa päässä tehtiin tarvittavat pisteet. Viime hetkillä ero kasvoi 11 pisteeseen. 67–56 voitto antaa tasaisesta kamppailusta jopa hieman liian selvän kuvan.

Riento- ja Honka -pelit olivat toistensa vastakohtia, ja tämä näkyi myös pelisuorituksissa. Turkulaisia kurittaneet Emilia Ingman ja Roosa Taipale nollattiin Honka-pelissä. Tasaisimman päivän pelasi Hanna Hirvonen, joka onnistui molemmissa peleissä. Ida Östring kunnostautui hyökkäyspelin pyörittäjänä, mutta oli puolustuksessa pinteessä.

 

 

C-tytöt SM-sarja

RaLuLu – Honka 41–81

RaLuLu – TuRi 67–56

 

C-tytöt SM-sarja      
Honka 6 6 0 559-177 12
EBT 6 6 0 464-255 12
RaLuLu 6 4 2 344-296 8
ToPo 6 3 3 297-342 6
PeKa 6 3 3 288-342 6
TuRi 6 2 4 316-361 4
Catz 4 0 4 164-290 0
SäyRi 4 0 4 134-262 0
RoNMKY 4 0 4 81-322 0

 

SM-lopputurnaukseen etenee lohkon neljä parasta joukkuetta. Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue kohtaa viimeisissä runkosarjaotteluissaan Peli-Karhut ja Catzin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?