Kotietu piti Pitkäjärvellä

LP Kangasala löysi tasaisuuden otteisiinsa pelien käydessä kovaksi lentopallon Mestaruusliigassa. Joukkue pehmitti Pitkäjärvellä pelatussa pudotuspeliavauksessa rovaniemeläisen WoVon erin 3–0 (25–16, 25–19, 25–23), mikä sai varovaisen hymyn valmentaja Ismo Tahvanaisen huulille.

– Hirmutärkeä avausvoitto. Kotietu ja sen pitäminen on iso asia. Pelasimme aika vahvan, tasaisen ja ehjän ottelun. Tämä oli silti vain ”part one”, eli ei tässä vielä mitään juhlita, hän tuumaa.

LP:n viime peleistä tutut notkahdukset jäivät tällä kertaa lähes kokonaan puuttumaan. Vain kolmannen erän loppupuolella WoVo päästettiin turhan helposti nousemaan peliin mukaan selkeästä 16–8-johtoasemasta.

– Sinänsä harmi, mutta toisaalta hyvä muistutus meille – ja tärkeää, että erän loppu kuitenkin puristettiin itselle, Tahvanainen näkee.

Taktisesti kypsästi pelannut kotijoukkue syötti oikein, otti sen myötä ison määrän torjuntoja kolmeen erään ja vielä puolusti uhrautuvasti palloja, jotka tulivat torjunnan ohi. LP:n kannalta erittäin tärkeä Allison Mayfieldin, Shelby Daltonin ja Elizabeth Kobersteinin muodostama amerikkalaiskolmikko onnistui paremmin kuin aikoihin. Etenkin Dalton teki hartiavoimin töitä myös puolustussuuntaan ja varsin yllättäen oli Jasmine Tahvanaisen kanssa joukkueen puolustuksen johtohahmoja.

– Jos hakkuri hakee palloja peliin tuolla tavalla, ei siinä muu joukkue kehtaa kovin huonosti pelata, valmentaja Tahvanainen myhäilee.

Silti LP:n pelissä jäi monella osa-alueella petrattavaa, ja amerikkalaisvahvistusten on jatkossakin pystyttävä pitämään suoritustasonsa yhtä korkealla, jotta joukkue voisi menestyä tiukoissa pudotuspeleissä.

– Tämä on tahtopeliä. Meidän on kaiken aikaa uskottava, haluttava ja vielä pelattava oikein.

LP ja WoVo kohtaavat viikonloppuna kahdesti Rovaniemellä. Saadakseen valmistautua rauhassa lauantaiseen peliin kangasalalaiset lähtivät matkaan jo perjantaina vastustajan pelin kartoitukseen johdattavan videomateriaalin kera. Sunnuntain ottelun jälkeen LP palaa kotiin yöjunalla, jotta pelaajilla olisi riittäviin yöuniin parempi mahdollisuus kuin bussin kyydissä.

Jos LP Kangasala voittaa molemmat Rovaniemellä pelattavat ottelut, joukkue palaa Pirkanmaalle välieräjoukkueena. Mikäli WoVo onnistuu LP:n kaadossa kerrankin, ottavat joukkueet mittaa toisistaan Pitkäjärvellä keskiviikkona.

 

LP Kangasalan torjunnat onnistuivat hyvin ensimmäisessä ottelussa WoVo:a vastaan.

LP Kangasalan torjunnat onnistuivat hyvin ensimmäisessä ottelussa WoVo:a vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?