EM-kisoihin valitulle Koskelalle Tampere on kauden päätavoite

Aitoon Taekwon-Don Sami Koskela on valittu taekwondon maajoukkueeseen, joka lähtee edustamaan Suomea EM-kisoihin huhti-toukokuussa. Pitkälle Koskelan ei tarvitse kisoihin lähteä, sillä ITF Taekwon-Don EM-kilpailut järjestetään Tampereella.

Erikoistekniikassa eli korkeissa hyppypotkuissa Suomea edustava Koskela on juuri valitun maajoukkueen menestyksekkäimpiä urheilijoita, sillä hän on nykyisistä edustajista ainoa, joka on voittanut maailmanmestaruuden.

Maajoukkueen päävalmentaja Pekka Variksen mukaan joukkueeseen haki yhteensä 44 urheilijaa, joista ensimmäisessä vaiheessa mukaan valittiin 30.

– Valintaprosessi oli hiukan haasteellinen, sillä kotikisoihin tuli normaalia enemmän hakemuksia. Ennen EM-kilpailuja on vielä kolme näyttöpaikkaa, joiden perusteella valitaan lisää urheilijoita joukkueeseen, ja annetaan mahdollisesti jo mukaan valituille urheilijoille lisää rooleja. Taso on hyvä, sillä mukana ovat jokseenkin kaikki parhaat, Varis sanoo.

39-vuotias Koskela voitti MM-kultaa Espanjassa järjestetyistä kilpailuista vuonna 2013, ja kirkkain mitali on tavoitteena myös Tampereen Euroopan mestaruuskilpailuista.

– Minulla on melko voimakas kilpailuvietti, mikä on ehkä myös syynä sille miten olen jaksanut olla mukana maajoukkueessa jo 20 vuotta. Kun menestystä on tullut uran loppuvaiheessa, motivoi se jatkamaan. Tässä ei siis olla vielä lopettamassa uraa, sillä vielä pystyn näyttämään nuoremmille, miten potku nousee, Kangasalla asuva Koskela sanoo.

Sami Koskela aikoo hakea kirkkaan mitalin Tampereella pidettävistä EM-kisoista.

Sami Koskela aikoo hakea kirkkaan mitalin Tampereella pidettävistä EM-kisoista.

 

 

Taekwondo ja EM-kilpailut

* korealainen kamppailulaji, jossa painotus on erityisesti potkutekniikoissa.

* lajissa on useita osa-alueita, muun muassa liikesarjat, ottelu, murskaus, itsepuolustus, erikoistekniikka sekä askelottelu.

* Tampereella järjestettävissä EM-kilpailuissa kisataan ottelun lisäksi liikesarjoissa, voimamurskauksessa, erikoistekniikassa sekä näytösottelussa.

* Henkilökohtaisten sarjojen lisäksi kisa käydään myös joukkuesarjoissa.

* Kisat pidetään Tampereella Hakametsän hallissa 28.4.–1.5., paikalle odotetaan noin viittäsataa kilpailijaa 25 maasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?