Jukka Nykänen: Kangasala-talolla kuullaan muun muassa James Bond -musiikkia ja kansanlauluja

Pianovirtuoosi versioi tuttuja sävelmiä

Jukka Nykänen

Jukka Nykänen

Pianovirtuoosi Jukka Nykänen tarjoaa Kotimaani -levyllään uusia kuvakulmia suomalaisiin kansanlauluihin. Minun kultani kaunis on, Säkkijärven polkka ja Karjalan kunnailla saavat Nykäseltä uuden käsittelyn muun muassa Bachin, Mozartin, Chopinin, Rahmaninovin tai Piazzollan hengessä.

Humoristisia ja herkkiä sovituksia tutuista kansanlauluista kuullaan keskiviikkona 30.3. Kangasala-talolla. Kello 19 alkavan Kevätuhri -konsertin pääteos on kuitenkin Stravinskin Kevätuhri. Sen ja kansanlaulusovitusten lisäksi Nykäne esittää muun muassa Hyvät, pahat ja rumat -muunnelmia ja James Bond -pianofantasian.

Virtuoosin pianoilotteluita on kuvattu lentosimulaattoriksi, joka lennättää kuulijoita tuttujen tunnelmien välillä. Nykänen on julkaissut pianosovituksistaan kaksi soololevyä, joista ensimmäisen (Pianovirtuoso, 2007) Helsingin sanomat valitsi yhdeksi Vuoden levyistä.

Jukka Nykänen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2004. Hän on esiintynyt muun muassa Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa ja Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla, sekä Saksassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Nykänen on työskennellyt sekä pianistina että säveltäjänä laulu- ja orkesterimusiikin sekä oopperan ja teatterin parissa. Syksystä 2013 lähtien hän on toiminut Yle Teemalla RSO:n konserttien pianisti-kommentaattorina. Vuonna 2014 Nykäselle myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.

 

 

Jukka Nykänen konsertoi Kangasala-talolla keskiviikkona 30.3.

Jukka Nykänen konsertoi Kangasala-talolla keskiviikkona 30.3.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?