Sählyturnaus avasi kevään

Tomi Poukka, Laura Penttilä, Otto Liuska ja Teemu Ahola osallistuivat joukkueena sählyturnaukseen.

Tomi Poukka, Laura Penttilä, Otto Liuska ja Teemu Ahola osallistuivat joukkueena sählyturnaukseen.

Sählyä pelattiin nelihenkisin joukkuein kaksi neljän minuutin mittaista erää ottelua kohden.

Sählyä pelattiin nelihenkisin joukkuein kaksi neljän minuutin mittaista erää ottelua kohden.

Yksi varmoja kevään merkkejä on, kun Sahalahden Yrittäjätalon edusta lakaistaan ja pihalle pystytetään sählykenttä. Tänä vuonna nuo koko päivän kestävää turnausta varten tehdyt valmistelut hoidettiin hiljaista viikkoa edeltävänä lauantaina.

–Välillä turnaus pidetään helmikuussa, välillä maaliskuussa. Talven mukaan mennään, tapahtumaa järjestävän Sahalahden Krouvin emäntä Miia Kinnari kertoo.

–Ekat sählyt kun oli, niin pihalla oli alkuun 30 astetta pakkasta. Koko päivän aikana ei paljon alle 25 pakkasasteen alle mennyt. Kiire oli sisälle ottelun jälkeen, hän kertaa turnaushistorian tähän mennessä kylmintä ajankohtaa.

Jos sählyturnauksen pääasiallinen tarkoitus onkin hauskan pito, niin Kinnarin kokemuksen mukaan pelit muuttuvat sitä totisemmiksi, mitä pidemmälle turnaus etenee päivän mittaan.

Visailu täydensi fyysisiä suorituksia

Täysi tusina olisi tänäkin keväänä mahtunut joukkueita turnaukseen. Mukaan lähti nyt seitsemän joukkuetta, jotka kahdessa eri lohkossa pelasivat kaikki kaikkia vastaan. Ottelua kohden pelattiin kaksi neljän minuutin erää.

Jos menestys ei ulkopelikentällä ollut erityisen mainittavaa, niin joukkue saattoi kohentaa asemiaan sisälajeissa, kuten naruhyppelyssä ja punnerruksessa. Fyysisten suoritteiden vastapainoksi kisailijat mittasivat aivojensa kapasiteettia tietovisassa, jossa etsittiin oikeita vastauksia mahdollisimman moneen kysymykseen minuutin aikana.

Sahalahtelais-tamperelainen joukkue osallistui sählyturnaukseen rennolla, mutta itsevarmalla asenteella.

–Me lähdimme vain voittamaan, Tomi Poukka uhosi ennen turnausta.

Poukan lisäksi joukkueeseen kuuluivat Laura Penttilä, Otto Liuska ja Teemu Ahola.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?