Ammattioppilaitos liikahti Pikkolaan päin

Ammattioppilaitoksen toiminnan siirtyminen Kangasalla Huutijärveltä Pikkolaan otti kaksi askelta eteenpäin yhden viikon aikana. Tampereen seudun ammattiopiston Tredun tarveselvitys on hyväksytty hankkeen jatkoselvityksen pohjaksi Tampereen osaamis- ja elinkeinolautakunnassa. Kangasalan kunnanhallitus puolestaan on hyväksynyt hankkeeseen sisältyvän Tredu-kiinteistöt Oy:n ja Kangasalan kunnan välille solmittavan esisopimuksen, joka koskee nykyisen toimipisteen kiinteistökauppaa. Selvitysten mukaan nykyisen oppilaitoksen tilat eivät sovellu tuleviin tarpeisiin eikä niitä edes mittavin perusparannuksin ole mahdollista saada riittävän tehokkaaseen käyttöön.

Uusi Tredun toimipiste Kangasalla aiotaan sijoittaa Pikkolaan yläkoulun ja lukion läheisyyteen nykyiselle hiekkakentälle Finnentien ja Lahdentien väliselle alueelle. Koulukeskuksella tavoitellaan toimivaa yhteistyötä ammattioppilaitoksen, yläkoulun ja lukion välille.

Tredun Kangasalan nykyisessä toimipisteessä Huutijärvellä opiskelee vajaa 340 opiskelijaa, ja uudisrakennuksen myötä oppilasmäärän arvioidaan nousevan noin 600 opiskelijaan. Uuden toimipisteen myötä myös koulutustarjontaa Kangasalla uudistetaan.

Kaksikerroksiseen rakennukseen on monipuolisten opetustilojen lisäksi suunnitteilla muun muassa opiskelijaravintola, kirjasto ja liikuntatiloja. Lisäksi Kangasalan kunta on sijoittamassa kiinteistöön myös opiskelijaterveydenhuollon palveluita ja erityisesti nuorille suunnattuja työllisyyden hoidon palveluita.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa alkukeväällä 2017 ja tavoitteena on, että uusi oppilaitos valmistuu kesällä 2018. Ajatuksena on, että uuden rakennuksen tiloja voidaan joustavasti muunnella ja laajentaa tulevaisuudessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?