Laitikkalan Seurantalolla tehdään remonttia

Maanantai-illan talkoissa maalaamassa olivat Jaakko Rönni (vas.), Antti Heikkilä, Jarmo Aho, Pekka Linnainmaa ja Heikki Heikkilä.

Maanantai-illan talkoissa maalaamassa olivat Jaakko Rönni (vas.), Antti Heikkilä, Jarmo Aho, Pekka Linnainmaa ja Heikki Heikkilä.

Jarmo Aho, Jakko Rönni ja Hediiki HJeikkilä maalaavat Laitikkalan Seurantalon kahvilatilan seiniä.

Jarmo Aho, Jakko Rönni ja Hediiki HJeikkilä maalaavat Laitikkalan Seurantalon kahvilatilan seiniä.

Laitikkalan Maa- ja kotitalousseuran omistama ja ylläpitämä Laitikkalan Seurantalo sai maaliskuun alkupuolella Suomen Kotiseutuliitolta avustuksen keittiötilojen uusimiseen. Remontin käynnistämisessä ei ole aikailtu, sillä keittiön on tarkoitus valmistua jo kevään juhlasesonkia varten. Viikko avustuspäätöksen saapumisen jälkeen talolla pidettiin jo neljättä talkooiltaa eikä tässä vielä ole mukana astioiden siirtoa muihin tiloihin, minkä muonitusjaosto oli tehnyt etukäteen.

Seurantalon keittiöremonttia on kaavailtu jo pitkään. Keittiön kaapit olivat 1950-luvulta, ja uuden maalin pinnat olivat saaneet viimeksi 70-luvulla. Nyt tehtävässä remontissa kaappitilaa tulee lisää niin, että kaikki astiat ja tavarat saadaan avohyllyiltä kaappeihin ja laatikoihin. Myös työskentelytilaa saadaan enemmän ja kahvilatilan puolelle tulee uusi kylmiö.

– Remonttia tehdään erityisesti talon vuokraajien näkökulmasta, kertoo Laitikkalan Maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Pekka Linnainmaa.

– Nykyisin ulkopuolisia vuokraajia on vuodessa kymmenkunta ja toivomme tietysti määrän kasvavan, hän lisää.

Uusien kaappien ja kylmäkalusteiden lisäksi seinät saavat uuden, vaaleamman sävyn, samoin lattia hiotaan ja maalataan. Paneelikatto ja osassa tilaa olevat sormipaneelit jäävät ennalleen.

Maanantai-illan talkoissa oli mukana viisi miestä: Jarmo Aho, Antti Heikkilä, Heikki Heikkilä, Pekka Linnainmaa ja Jaakko Rönni. Illan aikana keittiön ja kahvilatilan seinät saivat toisen maalikerroksen ja tila siivottiin seuraavaa vaihetta varten.

– Yhteensä talkoissa on käynyt kymmenen eri miestä ja tietysti naiset ovat tyhjentäneet keittiön ja olleet merkittävästi mukana suunnittelussa, Linnainmaa kertoo.

– Haluamme, että talo pysyy kunnossa ja perinteet säilyvät, Jarmo Aho ja Heikki Heikkilä selittävät valmiuttaan talkoisiin.

Pitkäperjantain Ristinjuhlaan keittiö ei vielä valmistu, mutta juhla on järjestetty niin, ettei yläkerran remontissa olevat keittiötilat ole silloin käytössä.

Keittiön kaapit tulevat Padasjoelta ja ne ovat kokonaan suomalaista puutavaraa ja työtä. Kaappien tekijä Padaskeittiöt Oy löytyi laitikkalalaisen Elja Pyykön lapsuudenkylältä.

– Kaapit ovat kotimaisuusasteeltaan huippuluokkaa, Pyykkö kehuu. Miehen sana painaa, sillä hän on itsekin ammatiltaan hienopuuseppä.

Laitikkalan Maa- ja kotitalousseuralla vireää toimintaa

Laitikkalan Maa- ja kotitalousseura piti vuosikokouksensa sunnuntai-iltana Hämeen Partiosäätiön omistamalla ja kunnostamalla Laitikkalan koululla. Kokousväki oli syystä ihastuksissaan talon kauniisti ja huolella tehdystä remontista. Myös uuteen omistajaan oltiin hyvin tyytyväisiä.

– Eipä koulu voisi parempaan tarkoitukseen siirtyä, kuin se nyt on tehnyt, kiitteli kokouksen puheenjohtajana toiminut Antti Haapaniemi.

Vuosikokouksessa käytiin totuttuun tapaan läpi edellisvuoden toiminta ja talousasiat sekä alkaneen vuoden toiminta- ja taloussuunnitelma. Seuran toiminta on varsin aktiivista, jäsenmäärä on 135 henkilöä.

– Toiminta on ollut hyvin monimuotoista, varmasti jokaiselle löytyy jotakin mielekästä, Haapaniemi kiteytti.

Eniten osallistujia keräsivät Seurantalolla pidetyt Juhannustanssit, Musiikkiteatterin iltamat ja yhdessä Laitikkalan Nuorisoseuran ja Diakonipiirin kanssa järjestetyt pikkujoulut. Nämä tapahtumat ovat ohjelmassa myös vuonna 2016. Pälkäneen Musiikkiteatteri esittää näytelmänsä Quatro Stagioni iltamissa 18.6,. ja Juhannustanssit pidetään Huwituksen tahdittamina juhannuspäivän iltana.

Tapahtumien lisäksi seura järjesti vuonna 2015 Laskiaisen pulkkamäen, ooppera- ja teatteriretket, lapsiperheiden retkipäivän, joogakurssin, Seurantalon ja tienvarsien siivoustalkoita, risteyksien kukkaistutukset, Ikäpisteen kahvitusta, kirpputoripäiviä ja linturetken. Toiminta jatkuu kuluvana vuonna hyvin samanlaisena.

Laitikkalan Maa-  ja kotitalousseuran hallitukseen valittiin erovuoroisen Anna-Maija Ahon tilalle Minna Heikkilä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Pekka Linnainmaa, sihteerinä Annika Heikkilä ja muina jäseninä Marika Haavikko, Timo Heikkilä, Kari Kataja, Anne Kauppila, Elja Pyykkö, Erja Rissanen ja Päivi Rönni.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?