Pälkäneen ja Kaivannon välille pysyvästi 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus

Pirkanmaan ELY-keskus on päättänyt alentaa Lahdentien Raikun ja Varalan välisen noin kahden kilometrin mittaisen tiejakson nopeusrajoituksen pysyvästi 80 kilometriin tunnissa. Perusteluna rajoituksen pysyvälle alentamiselle ovat nopeusrajoitusjärjestelyjen yhtenäistäminen sekä kyseisellä tiejaksolla tapahtuneet onnettomuudet. Muutoksen jälkeen Kaivannon ja Pälkäneen välillä on kokonaisuudessaan 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Rajoituksen muutoksen vaikutukset matka-ajan pitenemiseen ovat vähäiset eli alle 20 sekunnin luokkaa.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistettiin Pirkanmaan maakunnan alueella loppuviikosta. Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautettiin 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostettiin 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Päällysteiden kunto on joillakin teillä heikentynyt talven aikana huomattavasti. Syviä uria on paljon, samoin reikiä, halkeamia ja muita vaurioita.

Ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset poistuivat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi.

Yksi kommentti

  1. Simo

    Saiskos jonkun luettelon, montako onnettomuutta ko. tieosuudella sattui viime vuonna? Melko säälittäviä tekosyitä, samalla selityksellä vois koko Lahdentien nopeuden nostaa 100km/h yhtenäisen nopeuden vuoksi, jos tie on huonossa kunnossa, niin uutta asfalttia peliin, työttömiä on kyllä riittävästi noihin hommiin, valtiolta ja EU-lta rahaa anomaan. Käsittämätöntä hyysäystä jälleen, päättävät tahot vihdoinkin vaihtoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?