Avustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on jakanut veikkausvoittovaroista 270 000 euroa avustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen neljän eri maakunnan alueelle. Pirkanmaalla hankeavustuksia avustusta saavat muun muassa Kangasalan ja Pälkäneen kunnat. Pälkäneelle on myönnetty 8000 euroa Parasta Pälkäneellä – Hyvinvointia terveysliikunnasta -hankkeeseen. Kangasalla avustusta saa 18 000 euroa kuitannut varhaiskasvatuksen Pienet linnut iloisesti liikkeelle Kangasalla -hanke. Lisäksi valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman tiimoilta aluehallintovirasto myönsi Kangasalle 10 000 euroa Arjen liikettä Kangasalla -hankkeeseen.

Avustuksia haettiin Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla yhteensä 36 kehittämishankkeelle, ja sitä myönnettiin 26 hankkeelle kaikkiaan 270 000 euroa.

Avustuksilla halutaan tukea liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeita, jotka edistävät lasten, nuorten ja aikuisten aktiivista osallistumista liikunnan harrastustoimintaan tai omaehtoiseen liikkumiseen. Hankkeiden keskeiset sisällöt liittyvät esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja koulupäivän muokkaamiseen aiempaa liikunnallisemmaksi ja aikuisliikunnan kehittämiseen.

Samalla pyritään löytämään erilaisia toimintamalleja, joiden avulla erityisesti terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien liikunta-aktiivisuutta voitaisiin lisätä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?