Easter tournament: Luja-Lukko sijoittui viidenneksi Lahden pääsiäisturnauksessa

Mikrotytöille ensimmäiset kansainväliset pelit

Sanni Ketola voitti mikrotyttöjen pistetilaston Lahden pääsiäisturnauksessa.

Sanni Ketola voitti mikrotyttöjen pistetilaston Lahden pääsiäisturnauksessa.

Pälkäneen yhdeksänvuotiaat koripallotytöt pääsivät pääsiäisenä Lahden turnauksessa pelaamaan ensimmäiset kansainväliset pelinsä. Easter tournamentin vastus oli suunniteltua kovempaa, kun 9- ja 10-vuotiaat yhdistettiin samaan mikrotyttösarjaan. Kuudesta ottelustaan puolet voittaneet pälkäneläiset päätyivät lopulta viidennelle sijalle.

Turnaus alkoi lauantaina lahtelaista SB Girls Whitea vastaan. Lahtelaisilla oli yksi todella taitava tyttö, jonka pysäyttäminen oli pälkäneläisille ylivoimaista. Luja-Lukko pääsi silti toiselle puoliskolle vain kahden pisteen takaa-ajoasemasta. Ikä- ja kokoero teki kuitenkin tehtävänsä ja tasaisesti johtoaan kasvattaneet lahtelaiset veivät voiton 46–30.

Päivän toinen ottelu oli kansainvälinen matsi, kun vastaan tuli Tiit Soku BS/SK Nord Tallinnasta. Alussa vastustajan erilainen pelitapa hiukan ihmetytti pälkäneläistyttöjä ja korin tekeminen oli nihkeää. Pälkäne johti puoliajalla 10–5. Toisella jaksolla pisteitä tehtailtiin aivan eri tahtiin. Peli aaltoili päästä päähän ja koreja syntyi lähes joka hyökkäyksestä. Lopulta Luja-Lukon voitto kirjattiin lukemin 30–22. Mikrotyttöjen pistetilaston turnauksessa 33 pisteellään voittanut Sanni Ketola kuritti virolaisia 17 pisteellä.

Luja-Lukon Lea Wallgren oli mikrotytöistä seitsemänneksi tehokkain Lahden pääsiäisturnauksessa.

Luja-Lukon Lea Wallgren oli mikrotytöistä seitsemänneksi tehokkain Lahden pääsiäisturnauksessa.

Iltaottelussa Luja-Lukko haastoi molemmat ottelunsa voittaneen Heinolan NMKY:n. Pälkäneläiset sinnittelivät puoliajalle vain kuuden pisteen tappioasemassa, vaikka vanhemmat ja pidemmät heinolalaiset veivät kaikki levypallot. Toisella puoliskolla pitkä päivä ja kokoero alkoivat näkyä otteissa ja Heinola karkasi 36–10 voittoon.

Kellojen siirtämisestä huolimatta pälkäneläispelaajat lähtivät pirteästi sunnuntain aamuotteluun SB Girls Rediä vastaan. Varsinkin Elina Räväsmäki näytti osaamistaan ja teki jo avausjaksolla kuusi pistettä. Luja-Lukon 14–8 taukojohto suli toisella jaksolla, ja 12 sekuntia ennen päätössummeria lahtelaiset nousivat jo kahden pisteen päähän. Sanni Ketola lopetti kuitenkin Lahden loppukirin: hän katkaisi syötön ja karkasi tekemään Pälkäneen voittolukemiksi 18–14.

Päivän toiseen otteluun tuli vastaan Tiit Soku BS, joka oli selvästi parempi tallinnalaisjoukkueista. Virolaisten aktiivinen puolustus aiheutti Luja-Lukolle harmia, joskin myös Pälkäne puolusti hyvin. Puoliaikatulos oli 4–8 Tiit Sokulle. Toisen Luja-Lukon koreista tehnyt Venla Metsomäki upotti tallinnalaisia vastaan ensimmäisen pelikorinsa. Toisella jaksolla Luja-Lukon puolustus sai vastustajat paremmin kuriin. Puoli minuuttia ennen loppua tasoihin noussut Pälkäne onnistui ratkaisuhetkillä paremmin ja vei voiton jännittävien vaiheiden jälkeen.

Sunnuntain iltapäiväpelissä voittajalle oli tarjolla pronssimitalit. Ottelu käynnistyi tasaisesti ja puoliajalla SB Girls -06 johti 12–11. Toisella jaksolla lahtelaiset saivat onnistumisia ja Luja-Lukolta koriteossa onnistui lähinnä Lea Wallgren. Hän teki komeat kymmenen pistettä ja nousi mikrotyttöjen pistetilastossa seitsemänneksi. Päätöspelin ja pronssimitalit vei kuitenkin SB Girls lukemin 22–14.

Pälkäneläispelaajat ottivat turnauksen aikana isoja kehitysaskelia. Tessa Kuikka onnistui hyvin isojen tyttöjen puolustamisessa ja Taimi Raivio, Sonja Tuhola, Venla Metsomäki, Saga Pajula ja Elina Räväsmäki vahtivat terhakkaasti pallollisia pelaajia. Päävastuun korien tekemisestä kantaneet Sanni Ketola ja Lea Wallgren hoitivat osuutensa myös puolustuksessa. Wallgren muun muassa plokkasi yhdessä ottelussa viisi vastustajan heittoyritystä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?