Ammattikoululla viritellään isoa myyntitapahtumaa

Viimevuotinen rompetori oli sen verran onnistunut ja kuhinantäyteinen tapahtuma, että ammattikoululla haluttiin kääriä hihat samoissa merkeissä tänäkin keväänä. Lisäksi tapahtumaa haluttiin parannella ja kasvattaa entisestään, joten osallistuminen päätettiin tehdä mahdolliseksi muillekin kuin ammattioppilaitoksen väelle. Myyntipöydät avataan niin koululuokille, yrityksille, yksityisille kuin yhdistyksillekin – kaikkia houkutellaan paikalle ilmaisilla myyntipaikoilla.

– Haemme nyt vielä enemmän sellaista markkinatunnelmaa ja positiivista fiilistä, opettaja Perttu Palonen suunnittelee.

Viime kevään tapaan koulun omissa myyntipaikoissa myydään kaikenlaista varastoihin kertynyttä tavaraa. Palosen mukaan tarjonta painottuu tekniseen puoleen, kuten erilaisiin työkaluihin, mutta kaupan on myös esimerkiksi kalusteita.

– Koulu on ollut tällä paikalla jo pitkään, ja tavaraa on jäänyt aina esimerkiksi osastojen lakkautusten yhteydessä. Lisäksi olemme pyrkineet siihen, että kalusto meillä vastaisi työelämässä oikeasti käytettäviä välineitä, opettaja Mika Hämäläinen muistuttaa kaluston välillä nopeastakin kierrosta.

Vara-akuttomat porat kumppaneineen kiinnostivat ainakin viime vuonna – paljon tavaraa ehti loppua jo ennen tapahtuman virallista päättymisaikaa. Se antaa järjestäjille uskoa siihen, että nyt voitaisiin panna vielä paremmaksi.

– Olen luottavainen, että saamme myyntipaikat hyvin täyteen ja väkeä liikkeelle. Viime vuosi oli niin suuri menestys, Hämäläinen vahvistaa.

Ulkopuolisille myyjille on varattu 200 myyntipaikkaa peräkontti- tai -luukkukirppisperiaatteella. Erityisesti peräkärrymahdollisuutta Palonen pitää hyvänä kevätsiivouksen yhteydessä jo unohtuneita löytöjä nurkistaan tekeviä ajatellen.

Peräkontti- ja -kärrypaikkojen lisäksi koululle järjestetään tilaa noin 30 sisämyyntipaikalle. Paikkoja toivotaan varattavan etukäteen puhelinnumerosta 050 551 8990.

Oppilaat ovat aktiivisesti päivässä mukana. Liikenteen ohjaus, opiskelijaravintola ja osa myyntituotteiden valmistuksesta ja markkinoinnista hoidetaan oppilasvoimin osana esimerkiksi yleisaineopintoja tai yrittäjyyskurssia.

Viimevuotisesta tuunattu rompetori pidetään Tredun Kangasalan toimipisteellä keskiviikkona 27.4. kello 14–20, ja myyjiä otetaan sisään liukuvasti kello 10–13.

– Sen jälkeenkin voi silti hyvin tulla myyjänä paikalle, jos sattuu olemaan sinä päivänä vaikkapa töissä, rauhoittelee Palonen.

Hänen mukaansa päivälle on jo tilattu aurinkoista säätä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?