Luja-Lukko: Nelosdivisioonaan täksi kaudeksi nousseet koripallomiehet karsivat kolmosdivisioonapaikasta Rauman kanssa

Kipsi mureni hieman ennen nousukarsintoja

Jussi Romu kääntää pelin toisella laidalla vapaana odottaville miehille.

Jussi Romu kääntää pelin toisella laidalla vapaana odottaville miehille.

Jaakko Saukkonen säästeli kipsistä kuorittua kättään karsintapeleihin.

Jaakko Saukkonen säästeli kipsistä kuorittua kättään karsintapeleihin.

Kolme ottelua peräkkäin hävinneet Pälkäneen koripallomiehet tekivät kaikkensa pelatakseen kauden päätösottelussa veitsi kurkulla. Perjantai-illaksi rakennettu trilleri lässähti, vaikka Luja-Lukko kävi keskiviikkona häviämässä kärkijoukkueita kiusanneella Morbid All-Starsille. Nousukarsijan paikasta pälkäneläisten kanssa kamppaillut Viiala nimittäin teki saman häntäpään joukkuetta ERP Basket Klubia vastaan. Niinpä perjantaina yhteiskoululla vieraillut PisTa ei enää voitollakaan voinut viedä Luja-Lukon paikkaa lohkokakkosena.

Erkki Ojala nousee muiden yläpuolelle.

Erkki Ojala nousee muiden yläpuolelle.

Seuraavan päivän kortteliliigan välieriin keskittyneet tamperelaiset saapuivat Pälkäneelle kaikki pelaa -hengessä: mukana oli vain kentällinen pelaajia, joten juomataukoja ei ollut luvassa. Harmaahapsinen huoltaja soitteli hetken aikaa pelaajia läpi. Kun apuvoimia ei ollut luvassa, muovipolvinen veteraani hyppäsi itse kentälle.

Helppo vastustaja ja paineeton sarjatilanne tarjosivat kotijoukkueelle tilaisuuden nauttia pelaamisesta ja kokeilla toimivia viisikkoja karsintapelejä varten. Heittoharjoituksesta ei kuitenkaan tullut niin vapauttava kuin olisi toivonut. Ratkaisuihin ei tahtonut vieläkään löytyä varmuutta, vaan heitot pomppivat levypalloiksi, joissa varsinkaan nuoret pälkäneläispelaajat eivät ole vahvimmillaan. Kotijoukkueen tehokkain oli 16 pistettä heittänyt Erkki Ojala. Kipsistä luopunut Jaakko Saukkonen säästeli vielä teipattua rannettaan ja pussitti 14 pistettä.

Pelikuntoon teipattu Eshaq Safi siirtyy Espooseen.

Pelikuntoon teipattu Eshaq Safi siirtyy Espooseen.

Numeroin 85–43 irronneesta voitosta huolimatta Luja-Lukko ei pääse kovin luottavaisena nousukarsintoihin, joiden ensimmäinen osaottelu Raumaa vastaan pelataan yhteiskoululla perjantaina kello 19. Ennen helppoa Pispala-peliä pälkäneläiset olivat vaikeuksissa lohkon kaikkia kärkijoukkueita vastaan.

Päätösottelussa pelikuntoon teipattu Afganin vahvistus Eshaq Safi saattoi hyvästellä PisTa-pelissä Pirkanmaan pelikentät. Toukokuun lopussa lakkautettavaa Kaivannon vastaanottokeskusta on alettu tyhjentää, ja Safi on muuttamassa Espooseen.

Pälkäneellä selvitetään vielä, saataisiinko levypallojen erikoismies mukaan karsintapeleihin – tai järjestyisikö 19-vuotiaalle lupaukselle ja hänen pikkuveljelleen jopa asunto Pälkäneeltä, jossa on varattu 18 asuntoa turvapaikanhakijoille.

Pälkäneen pistemiehet Morbid All-Stars -pelissä: Jussi Jokinen 14, Jaakko Saukkonen 11, Niko Nurminen 8, Jussi Romu 7, Joonas Saukkonen 5, Arttu Piirainen 4, Erkki Ojala 3 ja Jussi Palomäki 3.

Pälkäneen pistemiehet Pista-pelissä: Erkki Ojala 16, Jaakko Saukkonen 14, Jussi Jokinen 13, Niko Nurminen 12, Eshaq Safi 9, Tomi Ingman 8, Jussi Romu 6, Joonas Saukkonen 5, Arttu Piirainen 2.

 

Jussi Romu hakee syöttötilaa.

Jussi Romu hakee syöttötilaa.

Koripallo, 4. divisioona

Luja-Lukko – Morbid All-Stars 55–67

Luja-Lukko – PisTa  85–43

 

Haka 21 19 2 1688-1306 38
PäLuLu 21 16 5 1568-1204 32
ViiVi 21 14 7 1435-1266 28
MAS 21 12 9 1676-1474 24
VehU 21 9 12 1441-1500 18
PisTa 21 7 14 1126-1282 14
ERP 21 5 16 1323-1548 10
Rahku 21 2 19 1266-1943 4

Nousukarsintojen 1. osaottelu Rauma Basketia vastaan pe 15.4. klo 19 yhteiskoululla.

Niko Nurminen suojaa palloa.

Niko Nurminen suojaa palloa.

Katso kaikki kuvat Digilässä.

Katso kaikki kuvat Digilässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?