SM-lopputurnaus: RaLuLu joutui kovaan lohkoon

Viimeiset pelit hoituivat rutiinilla

C-tytöt voittivat SM-sarjan viimeisessä turnauksessa Kotkan ja Lappeenrannan. Nyt edessä on maan kahdeksan parhaan joukkueen lopputurnaus.

C-tytöt voittivat SM-sarjan viimeisessä turnauksessa Kotkan ja Lappeenrannan. Nyt edessä on maan kahdeksan parhaan joukkueen lopputurnaus.

C-tyttöjen SM-sarjan lopputurnaus paljastaa, että koripallon kärkijoukkueet tulevat eteläisestä Suomesta. Mitalipeleissä kuuden pääkaupunkiseudun joukkueen haastajina toimivat Tampereen Pyrintö sekä Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhdistelmäjoukkue.

RaLuLu varmisti lopputurnauspaikkansa SM-päätösturnauksessa rökittämällä itäisen Suomen joukkueet. Kotkan Peli-Karhut kaatui 65–29 ja Lappeenrannan Catz 69–29.

Molemmat pelit olivat ohi muutamassa minuutissa, sillä vastustajien avausviisikko ei pystynyt haastamaan RaLuLu:a. Lisäksi Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkueen penkiltä löytyi tasokkaita vaihtureita. Päätösturnauksen ilonaiheita oli energisiä otteita kentällä esittänyt Elina Wallgrén. Nopeajalkainen pelaaja on päässyt treenaamaan pitkästä aikaa terveenä, ja se näkyy myös otteissa.

Etukäteen kovemmaksi vastustajaksi laskettu Kotka oli aseeton, kun RaLuLu piti sen pari kärkipelaajaa pimennossa. Kotkalaiset hävisivät myös Catzille, ja sen ansiosta RaLuLu osasi ottaa tosissaan taitavan ja juoksuvoimaisen, mutta pienikokoisen lappeenrantalaisvastustajan.

Yhteisjoukkue oli myös tässä pelissä isompi ja parempi. Isosiskot vastaan pikkusiskot -asetelma vei RaLuLu-pelureilta isoimman kipinän. Kehnon keskivaiheen jälkeen joukkue otti loppukirin ja pelistä jäi hyvä maku ennen äitienpäiväviikonloppuna Lohjalla pelattavaa SM-lopputurnausta.

 

Mitali vaatisi venymistä

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue hävisi SM-sarjan lohkovaiheissa kaksi peliä. Suomen mestaruuden todennäköisesti nappaava Honka oli ylivoimainen, mutta Espoo oli kaksi pistettä parempi. Myös ToPo-ottelu oli yhtä tasainen, mutta sen RaLuLu käänsi edukseen. Kolmas tappio ei olisi vienyt lopputurnauspaikkaa, vaan tuonut hieman helpomman lohkon sijoituspeleihin.

RaLuLu kohtaa lopputurnauksessa Espoon Hongan, Tampereen Pyrinnön ja Leppävaaran Pyrinnön Espoosta. Näistä Honka on ikäluokan ykkösjoukkue ja sen ykköshaastajia ovat Tampereen Pyrintö sekä Helsingin NMKY.

– Jos haluaa mitaleille päästä, niin yksi iso on kaadettava, RaLuLu-valmentaja Tomi Ingman sanoo.

Honka tuskin tappioita kärsii, joten mitalipeleihin selvitäkseen pitäisi ottaa ensimmäinen voitto Pyrinnöstä.

Viimeiset SM-sarjapelit RaLuLu on hoitanut rutiinisuorituksella. Lopputurnauksessa se ei riitä, vaan tarvittaisiin koko joukkueen onnistumisia.

– Olemme pystyneet pelaamaan ehjää ja hyvää peliä 20–30 minuuttia ottelussa. Ratkaisupeleissä sitä tarvittaisiin täydet 40 minuuttia, Ingman sanoo.

Joukkue on pyrkinyt nostamaan pelitempoa ja -kovuutta harjoituksissa, mutta vielä fysiikka ei riitä koko ottelun ajaksi. Kevään ratkaisupelien alla tähän ei löydy ratkaisua, vaan fysiikkaläksy jää kesäksi.

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue ei lepää laakereillaan lopputurnausta odotellen. Ennen sitä se pelaa kolme lopputurnausta C- ja B-tyttöjen alueellisissa sarjoissa. Lisäksi viritellään kovaa treenipeliä B-tyttöjoukkuetta vastaan.

 

Yhteistyö kantanut upeaa hedelmää

Yhteistyö Raholan Pyrkivän kanssa on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi, joka jatkuu myös ensi kaudella. Sen ansiosta pelaajien ei tarvitse lähteä isoihin kaupunkiseuroihin, vaan pääosa treeneistä on tutuissa ympyröissä kotisalilla. Yhteisjoukkue tarjoaa Pyrinnön kakkosjoukkuetta tai vaihtopenkkiä paremman paikan kehittyä.

RaLuLu:n 23 tyttöä ovat pelanneet kauden aikana neljää sarjaa. Jälki on ollut vakuuttavaa: C-tyttöjen SM-lopputurnauksen lisäksi yhteisjoukkue selvitti tiensä kolmeen aluesarjan lopputurnaukseen. Niiden hoitamista hankaloittavat kuitenkin suurseurojen ehdoilla tehdyt peluutusrajoitukset.

Pääkaupunkiseudulla joukkueet pelaavat toisiaan vastaan säännöllisesti kovia pelejä. Se kehittää kaikkia, ja tästä kertoo myös C-tyttöjen lopputurnauksen joukkuejakauma: kuusi joukkuetta kahdeksasta tulee kehä kolmosen sisäpuolelta.

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue on nostanut ikäluokan tasoa koko alueella. Riman yhteisjoukkueelle asettaa Tampereen Pyrintö. Ilman sitä RaLuLu olisi hieman samassa tilanteessa kuin Lappeenranta tai Rovaniemi. Se hallitsisi ikäluokkaansa omalla alueellaan, mutta kehittäviä pelejä saadakseen sen pitäisi reissata kauemmas.

 

 

C-tytöt, SM-sarja

RaLuLu – Peli-Karhut 65–29

RaLuLu – Catz 69–29

 

Honka 8 8 0 800-228 16
EBT 8 7 1 597-386 14
RaLuLu 8 6 2 478-354 12
ToPo 8 5 3 411-432 10
TuRi 8 3 5 433-459 6
Catz 8 3 5 386-491 6
PeKa 8 3 5 342-470 6
SäyRi 8 1 7 315-617 2
RoNMKY 8 0 8 276-601 0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?