No nyt kävi munkki… ei kun Onni!

Onni-teatteriesitys nähdään Pälkäneellä sunnuntaina 24.4. Esityksessä näyttelevät Emilia Pokkinen ja Sanna Majanlahti.

Onni-teatteriesitys nähdään Pälkäneellä sunnuntaina 24.4. Esityksessä näyttelevät Emilia Pokkinen ja Sanna Majanlahti.

Pälkäneen Soroptimistit järjestää ONNI-teatterihetken sunnuntaina 24.huhtikuuta. Pääsylipputuloilla kerätään varoja pälkäneläisten nuorten hyväksi. Tositunnelmaan voi virittäytyä jo tuntia ennen esityksen alkua kello 16–17, kun sorokahveeta ja munkkeja on tarjolla puffetissa.

Teatteriesityksen tekstin raaka-aineita on ammennettu rakkaudesta ja kuolemasta, suklaanhimosta ja anarkiasta. Teräviä siivuja suomalaisesta sielunmaisemasta, tunteiden paljastamisen vaikeudesta ja loppuhalauskompleksista. Sekaan ripoteltu naurua ja kyäräystä, liivien ja pöksyjen säästöä; oivalluksia ja arjen sattumia. Sokerina pohjalla vilpitöntä vinoa huumoria itsestä ja kanssasyöjistä. Esityksen on ohjannut Antti Majanlahti ja rooleissa esiintyvät Sanna Majanlahti ja Emilia Pokkinen. Onnia on maisteltu ensi kerran Tampereen Komediateatterissa viime marraskuussa, mutta kulttuuriyhdistys Kajeen tuottamaa esitystä voi tilata myös kiertueelle.

Pälkäneen Soroptimistit on tärkeä lenkki maailmanlaajuisessa järjestössä, jossa tehdään vapaaehtoistyötä naisten ja lasten elämän hyväksi. Soroptimistit haluavat, että naisilla ja tytöillä kaikkialla maailmassa on oikeus ilmaista mielipiteensä sekä käyttää kaikkia mahdollisuuksiaan ja kykyjään elämässään.

Soroptimist International on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö, joka puolustaa ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa. Se edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa kouluttamalla ja rohkaisemalla heitä uusiin tehtäviin.

ONNI-teatteriesityksen tuotto menee kokonaisuudessaan pälkäneläisten nuorten hyväksi – nuorten omaan hankkeeseen, joka täsmentyy vielä myöhemmin. Pälkäneen Soroptimistit on vuosittain jakanut kahdesta kolmeen stipendiä pälkäneläisille, ammattiin valmistuville tytöille. Järjestö on muistanut myös Pälkäneen ystävyysseurakunnan Pilistveren opiskelevia tyttöjä stipendeillä. Stipendivarat on hankittu klubin omien joulukorttien myyntituotoilla.

Pälkäneen soroptimistiklubi on mukana myös Ikäpisteen toiminnassa, jossa klubi omalla vuorollaan huolehtii ohjelmasta ja kahvituksesta. Kostiakodilla klubi on käynyt jo usean vuoden ajan lukemassa kirjoja lauantai-iltapäivisin asukkaiden lukutoiveita kuunnellen.

 

Onni-teatteriesitys Pälkäneen Nuijantalolla su 24.4. klo 17. Sinikka Nopolan herkkunovellien pohjalta sovittanut Emilia Pokkinen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?