Kukkia soi kylillä ja laineilla

Masa Orpana Kangasala-talolla talvella 2015. Toukokuussa svengaillaan Mikkolan Navetalla.

Masa Orpana Kangasala-talolla talvella 2015. Toukokuussa svengaillaan Mikkolan Navetalla.

Järjestyksessä viides Kukkia Soi-festari laajenee tänä vuonna Mikkolan Navetan pihapiiristä Puutikkalaan ja Kukkian laineille.

Kukkia Soi aloitti etnovaikutteisena festarina ja on sen jälkeen vaihtanut sujuvasti tyylilajista toiseen. Yksi kuitenkin pysyy ja se on perjantain klubi-ilta Mikkolan Navetan moneksi muuntuvassa luentosalissa. Toukokuun 27. päivänä kello 19 Matti-Juhani Orpana tuo lavalle Masa Orpana Honk-kokoonpanon. Luvassa on loistokasta saksofoninsoittoa ja taattua juurevaa menoa.

Orpanan tenorisaksofonin soundi on pehmeästi värisevä, kädenlämpöinen. Pieni yhtye satsaa tiiviyteen ja svengiin. Sooloissa ei kurkoilla, vaan fiilistellään.

Orpana on roots-miehiä ja klubilla hakeudutaankin jonnekin New Orleans-svengisen jazzin ja bluesin maastoihin. Ohjelmistossa on sekä Orpanan omia että vieraskappaleita. Illan tarjoilukin sopii hämyiseen klubitunnelmaan.

Yhtyeessä soittavat Orpanan lisäksi Juppo Paavola (rummut), Jonni Seppälä (kitara ja laulu) sekä Ville Vallila (basso).

 

Kirkkoveneellä musikaaliselle retkelle

Kukkia Soi ja soutaa on ollut jo pitkään suunniteltu konsepti, jota nyt päästään kokeilemaan toden teolla. Yhteistyökumppaniksi löytyi Luopioisten oma kuntoiluseura Kukkian Kulkurit. Tarkoitus on suoda veneettömillekin tilaisuus löytää Kukkian kaunis luonto kiireettömällä souturetkellä ja nauttia kevätpäivästä musiikin säestyksellä.

Kirkkoveneen ympärille perustettu kuntoiluseura yhdistää luopioislaisia ja Kukkian äärellä vapaa-aikaansa viettäviä. Kulkurit ovat osallistuneet Sulkavan soutuihin, järjestäneet Eino Leino -soutuja ja hoitaneet monenlaisia talkoita.

Lauantaina 28. toukokuuta kello 14 seuran kirkkovene lähtee Luopioisten satamasta retkelle Kukkian laineille. Teemana tällä ensisoudulla on Kalle Antinpoika.

Mukaan mahtuu 14 soutajaa, perämies ja muusikko. Veneeseen pakataan myös retkieväät, joita nautitaan sopivan saaren katveessa.

Koska tilaa on rajallisesti, tarvitaan etukäteisilmoittauminen, josta ohjeita myöhemmin.

Lauantai-illan kruunaa paikallisten herrasmiesten bändi Back Beat, joka esiintyy Navetalla kello 18. Mukaan on kutsuttu myös karaokevirtuooseja, joten musiikillinen meno on taattua ja tanssijalkakin saadaan vipattamaan.

 

Kukkia Soi klassisesti

Heinäkuun alkuun soi Puutikkalan kauniilla VPK:n talolla. Puutikkala valikoitui Kukkia Soi -konsertin pitopaikaksi, koska hankkeen puuhanainen, viulisti Riikka Westerlund on kylän kesäasukas.

Puutikkalan VPK:n talolla lauantaina 2.7. kello 14 pidettävä konsertti on Kukkia Kvartetin ensiesiintyminen yleisölle. Musiikki on kevyttä klassista ja kesään sopivaa.

– Kutsuin viime syksynä muusikkoystäväni testaamaan Puutikkalan VPK:n talon akustiikkaa ja se todettiin erinomaiseksi jousikvartetille, kertoo Riikka Westerlund.

Kvartetissa soittavat Riikka Westerlund ja Katri Nikkanen (viulu), Helka Hakasalo (alttoviulu) sekä Marion Göbel (sello). Konsertti toteutetaan yhteistyössä Puutikkalan VPK:n kanssa.

Tarkempaa tietoa kevään ja kesän konserteista löytyy Sydän-Hämeen Lehden MeNyt -palstalta ja osoitteesta www.mikkolannavetta.fi

Kukkian Kulkurit järjesti takavuosina Eino Leino -soutuja. Toukokuun lopulla Kukkialla soudetaan musiikkiretki Kalle Antinpojan hengessä.

Kukkian Kulkurit järjesti takavuosina Eino Leino -soutuja. Toukokuun lopulla Kukkialla soudetaan musiikkiretki Kalle Antinpojan hengessä.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?