Luja-Lukko: B-tytöt ja C-pojat jäivät lopputurnauksessa nelostilalle

Voittotili jäi avaamatta aluefinaaleissa

Milla Motin toi välierän loppuhetkillä kentälle kaivattua energiaa, ja Luja-Lukko nousi vielä taistelemaan voitosta. Kuva: Kati Tikka.

Milla Motin toi välierän loppuhetkillä kentälle kaivattua energiaa, ja Luja-Lukko nousi vielä taistelemaan voitosta. Kuva: Kati Tikka.

Pälkäneen Luja-Lukon B-tytöt ja C-pojat huipensivat sarjakautensa aluefinaaleissa. Kevätkierroksella kolmanneksi sijoittuneet B-tytöt pelasivat mitalipelinsä Turussa, C-pojat pääsivät kakkosdivarin ylemmän loppusarja voittajina isännöimään lopputurnausta. Molemmat joukkueet hävisivät välieränsä ja pronssiottelunsa, joten kausi ei saanut aivan toivottua kruunua, vaan loppusijoitukseksi tuli neljäs tila.

B-tytöt voittivat ykkösdivisioonan syyssarjan, mutta keväällä joukkueet pelasivat ristiin niin, että kaikki neljä lopputurnausjoukkuetta päätyivät tasapisteisiin. Yllättävät pistemenetykset johtuivat siitä, että isot seurat toivat valtakunnallisten sarjojen pelaajia joihinkin otteluihin.

Myös lopputurnauksessa pelattiin aivan eri tasolla kuin syksyn sarjapeleissä. Välierävastustaja Forssa pysyi avauspuoliskon ajan kurissa, ja Luja-Lukko johti parhaimmillaan reilulla kymmenellä pisteellä. Tauon jälkeen forssalaisten ykkösnippu käänsi ottelun.

Kymmenen pisteen takaa-ajoasemaan jääneet pälkäneläiset löysivät kuitenkin vielä vaihtopenkiltä kaivatun turbovaihteen. Ida Östring, Helmi Raivio, Jemina Tikka ja Milla Motin tulivat kentälle pelihaluja puhkuen. Energinen esitys kavensi eron viiteen pisteeseen, joten Luja-Lukko pääsi vielä loppuhetkillä taistelemaan otteluvoitosta.

Loppuratkaisussa kävi kuitenkin vähän kuin ilman maalivahtia tasoitusta hakevalle kiekkoporukalle: omissa soi ja upporikas kääntyi rutiköyhäksi. 12 pisteen tappiosta huolimatta pälkäneläiset pelasivat mainion ottelun. Vastustaja edusti valtakunnallista tasoa, ja Luja-Lukko haastoi sen hyvin alaikäisellä joukkueella: sen kaikki pelaajat voivat pelata B-tytöissä vielä vuoden tai kaksi.

 

Puhti loppui pronssipelissä

Jemina Tikka kuului B-tyttökauden isoihin onnistujiin.

Jemina Tikka kuului B-tyttökauden isoihin onnistujiin.

Vajaa tunti välierän jälkeen pelattu pronssiottelu oli väsyneen joukkueen epätoivoinen kamppailu. Luja-Lukko oli kaatanut Salon kahdesti kauden aikana, mutta nyt Vilpas oli selvästi vahvempi. Se ratkaisi ottelun jo avausjaksolla. Pälkäneläiset olisivat voineet sinnitellä pidempään mukana vetäytymällä tiiviiseen puolustusmuotoon. Tuloksen sijaan haettiin kuitenkin oppia tiukasta tilanteesta.

Koko kentän aktiivinen peli olisi edellyttänyt täydellistä heittovirettä. Nyt pallo ei kuitenkaan uponnut, ja salolaiset pääsivät kahmimaan levypallot. Ero repesi lähes 30 pisteeseen, kun pälkäneläisiltä loppuivat paukut.

Vilpas-tappio oli osalle joukkuetta kolmas tappio kahden päivän aikana, sillä toukokuun alussa pelattavaan SM-lopputurnaukseen valmistautuvat C-tytöt pelasivat jo perjantaina harjoitusottelun Nokian B-tyttöjä vastaan. Kovan vastustajan kyydissä pysyttiin kolmen jakson ajan, mutta sitten vastustaja meni menojaan.

Viimeiset pari viikkoa ennen lopputurnausta C-tytöt lataavat akkuja, sillä juhannuksena aloitettu kausi on ollut pitkä ja rankka.

B-tyttöjen sarjapelit päättyivät lopputurnauksessa. Tappiosta huolimatta kauden saldo oli hyvä. Pälkäneellä on vain neljä B-tyttöikäistä pelaajaa, mutta C-tyttöjen ja yhteistyöseura Raholan ansiosta joukkue pystyi pelaamaan kovia ja kehittäviä pelejä läpi vuoden. B-tyttöjen ykkösdivarin aluefinaalin vei ylivoimaisesti Turun Riento.

 

Otto Penttilä kahmi tärkeitä levypalloja välierässä Raholaa vastan.

Otto Penttilä kahmi tärkeitä levypalloja välierässä Raholaa vastan.

Rahola pudotti C-pojat finaalista

C-poikien kakkosdivisioonan ylemmän jatkosarjan vieneet pälkäneläiset saivat järjestettäväkseen Final Four turnauksen. Yhteiskoulun turnauksen muut joukkueet olivat Raholan Pyrkivä, BC Nokia Yellow ja Uudenkaupungin Korihait.

Ensimmäisessä välierässä finaalipaikasta pelasivat Luja-Lukko ja Raholan Pyrkivä. Rahola oli ennakoidusti liikkeellä parhaalla joukkueella, jolla he myös pelasivat ikäluokan SM-karsintaa.

Luja-Lukon peli oli alussa hiukan arkaa kun RaPyn pojat tulivat fyysisesti joka tilanteeseen. Pienempikokoiset pälkäneläiset olivat levypalloissa kovilla ja joukkueen ainoa pitkä poika Tobin Gylling joutuikin virhevaikeuksiin jo ensimmäisellä jaksolla yrittäessään paikata muiden tilanteita. Ensimmäinen jakso silti RaPylle vain 8–18.

Toiselle jaksolle Luja-Lukon pojat tulivat valmiimpina ja levypalloista taisteltiin hienosti. Tämän myötä hyökkääminen helpottui, mutta ero kasvoi silti kolmella pisteellä.

Tarkka tuomarilinja palveli Luja-Lukkoa. Raholan kärkipelaajat saivat virheitä ja joutuivat kuluttamaan vaihtopenkkiä. Puoliajan jälkeen ote tuntui siirtyvän Luja-Lukolle, vaikka jaksolla ei koreilla juhlittukaan.

RaPy pääsi viimeiselle neljännekselle 16 pisteen johtoasemassa. Luja-Lukon raivoisa tsemppi alkoi tuottaa tulosta. Tobin Gylling sekä kapteeni Otto Penttilä hallitsivat levypalloja, minkä ansiosta aukesi monta hyvää hyökkäystä. Topi Rönnin ja muiden ”pienten” poikien prässi piti RaPyn pelaajat olivat ahtaalla.

Kori korilta ero pieneni ja viimeisellä minuutilla Luja-Lukko oli tullut jo korin päähän. Lopussa Rahola kuitenkin onnistui välttämään tappion ja kuittasi finaalipaikan kolmen pisteen erolla.

Luja-Lukon pisteet: Tobin Gylling 17, Oskari Ketola 11, Aleksi Räväsmäki 8, Otto Penttilä 5, Topi Rönni 4, Valtteri Raatikainen 4 ja Niko Pajula 2.

Pronssiottelussa kohtasivat Luja-Lukko ja Korihait. Ensimmäisellä jaksolla Luja-Lukko onnistui korinteossa pisteen paremmin. Toiselle kympille Korihait saivat kerättyä joukkonsa ja käänsivät ottelun 6–17 jaksovoitolla.

Puoliajan jälkeen Luja-Lukon pelaajat väsähtivät ja Korihait käytti tilaisuuden hyväkseen. 9–29 päättynyt jakso sinetöi Uudenkaupungin pronssimitalit. Hatun nosto kuitenkin Luja-Lukon pelaajille, jotka intoutuivat taistelemaan vielä kauden viimeisellä kymmenminuuttisella. Jaksovoitto 20–12 hieman kirkasti mieliä.

Finaalissa Raholan Pyrkivä voitti BC Nokian tiukan taistelun jälkeen 73–68.

Luja-Lukon pisteet pronssiottelussa: Tobin Gylling 22, Niko Pajula 7, Aleksi Räväsmäki 6, Otto Penttilä, Oskari Ketola ja Topi Rönni 4 sekä Justus Lehtola 3.

Pälkäneen taistelun arvoa nostaa se, että puolet pelaajista oli minipoikia. Nuorennusleikkaus johtui erikoisesta säännöstä. Pälkäneellä ei ole B-poikajoukkuetta, ja siksi pari yli-ikäistä saa pelata C-pojissa, eikä heidän tarvitse ajaa kaupunkiin koripalloharrastusta jatkaakseen. Mutta kauden huipennuksesta yli-ikäiset eivät saaneet sääntöjen vuoksi nauttia.

 

 

Koripallon aluefinaalit

B-tytöt

Välierä: Luja-Lukko – Forssa Basket 63–75

Pronssiottelu: Luja-Lukko – Salon Vilpas 47–74

 

C-pojat

Välierä: Luja-Lukko – Raholan Pyrkivä 51–54

Pronssiottelu: Luja-Lukko – Korihait 50–72

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?