Luopioisten taidekesä kukkii monipuolisesti

Tiina Poutasen haikara puutarhassa.

Tiina Poutasen Haikara puutarhassa.

Luopioisten taidekesä 2016 tuo Mikkolan Navetan (Keskitie 5, Luopioinen) pihapiiriin taidetta moneen makuun. Mukana on sekä aikaisemmilta vuosilta tuttuja taiteilijoita että uusia kasvoja.

Navettakalleriassa mennään totuttuun tapaan kuukausi kerrallaan vaihtuvin näyttelyin. Jyvämakasiinissa ja aitoissa kesän näyttelyt ovat avoinna pitempään.

Navettakallerian kesäkuun taiteilija on tamperelainen Tiina Poutanen. Näyttelyn nimi on Kukkiva metsä – otteita puutarhapäiväkirjastani. Esillä on intohimoisen puutarhaihmisen ja kasvituntijan herkkiä, usein unenomaisia luontoaiheisia töitä, joissa jänikset, linnut ja muut puutarhan eläjät kurkistelevat kasvillisuuden lomasta. Taitavana viivankäyttäjänä tunnettu Poutanen näkee tutuissakin aiheissa sadunomaista tunnelmaa.

Heinäkuussa Kalleriaan avautuu mielenkiintoinen kierrätysmateriaaleja käyttävä veistosnäyttely, joissa tässäkin on aiheena usein eläin. Riikka Helmisen ja hänen tyttärensä Marika Helmisen näyttelyn nimi on Kiertoradalla.

Veistokset on toteutettu varmalla kädellä ja materiaalin mahdollisuuksilla leikitellen. Marika Helmisen akryylivärein toteutetut värikkäät työt täydentävät metalliveistosten mustavalkoista maailmaa.

Elokuussa Kalleriaan tulee hieman perinteisempiä maalauksia, aiheena usein maisemat tai kukat. Työt ovat pääosin akvarelleja. Ruovedeltä kotoisin oleva Raili Rannikko piti näyttelyn Mikkolan luhtiaitoissa pari vuotta sitten. Tämän kesäisen näyttelyn nimi on Kesän kukista kuurankukkiin.

 

Jyvämakasiinissa laaja ryhmänäyttely

Jyvämakasiinin laajuus ja haastava tila sopii parhaiten taiteilijaryhmälle, jolla on yhtenäinen näkemys mutta itsenäinen tapa toteuttaa näkemystään. Pirkanmaalaisista taiteilijoista koostuva Baren Baren on juuri sellainen ryhmä. Ryhmään kuuluvat Helena Perkiö, Heidi Piippo, Maija Teppo ja Leena Vainio.

Baren on puupiirrostekniikassa käytettävä japanilainen hierrin. Ryhmä onkin syntynyt yhteisestä innostuksesta puupiirrostekniikkaan.

Ryhmän jäsenet käyttävät puupiirrosta monin eri tavoin taiteellisessa työskentelyssään; sitä on yhdistetty esimerkiksi maalaukseen. Innostus erilaisiin taiteen materiaaleihin ja menetelmiin on tuonut näyttelyihin puupiirrosten lisäksi laajan kirjon tekniikoita installaatioista valokuviin.

Luopioisten taidekesään 2016 ryhmä osallistuu rakentamalla Mikkolan Jyvämakasiiniin näyttelyn nimeltä Lähellä. Elokuun lopulle saakka esillä oleva näyttely avaa 18.6.

 

Luhtiaitoissa monitaiteinen Vesi kertoo

Mikkolan tilan vanhat punamultaiset luhtiaitat muodostavat kesällä kiinnostavan taustan Leena Häkkisen, Päivi Järvisen ja Timo Väänäsen monitaiteiselle kokonaisuudelle Vesi kertoo.

Kyseessä ei ole näyttely sanan perinteisessä mielessä vaan pikemminkin yhteinen kokemus, joka muodostuu musiikista, tanssista, äänistä sekä säilötyistä kuvista ja runoista. Esityksiä on kahdessa vaiheessa, kesä- ja elokuun alussa.

Lisätietoa Mikkolan Navetasta ja kesän näyttelyistä löytyy osoitteesta www.mikkolannavetta.fi

Vesi kertoo -teoksen tekijät Päivi Järvinen, Leena Häkkinen ja Timo Väänänen. Kuva: Ilari Ikävalko.

Vesi kertoo -teoksen tekijät Päivi Järvinen, Leena Häkkinen ja Timo Väänänen. Kuva: Ilari Ikävalko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?