Tulossa: Maastotaitokilpailut ja ratsastuksen kunnanmestaruudet syksyllä

Pälkäneellä järjestetään hevosihmisten maastotaitoilta

Pälkäneläiset ratsastusseurat ovat ryhtyneet tekemään yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää paikkakunnan ja lähiseudun hevosharrastajien hevostaitoja ja keskinäistä verkostoitumista. Ensimmäinen, kaikille kiinnostuneille avoin yhteistapahtuma on maastotaitoratsastus- ja -ajoharrastuksen esittelytilaisuus, joka järjestetään toukokuun 2. päivä kello 18 Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa (Koulutie 13). Tilaisuus on pohjustusta ensi syksyyn suunnitelluille maastotaitoharjoituskilpailuille, jotka halutaan järjestää Pälkäneellä.

− Maastotaitoratsastus ja -ajo on kaikille ratsastajille, ohjastajille ja hevosille sopiva kilpailumuoto. Se on rento ja hauska harrastusmuoto, joka kehittää hevosen ja ihmisen yhteistyötä, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä, Ratsastusseura PR-88:n puheenjohtaja Liisa Tyllinen.

Maastotaitokilpailun tehtäväradalla esitetään taitotehtävien kautta hevosen koulutustaso ja ominaisuudet, kuten luottamus ratsastajaan, rohkeus, tottelevaisuus, tasapaino ja varmajalkaisuus. Lisäksi arvioidaan ratsastajan apujenkäyttöä, istuntaa ja taitoa liikkua ratsain maastossa. Monet hevosharrastajat liikkuvat hevosineen maastossa, missä hevostaitojen merkitys korostuu.

Maastotaitotilaisuudessa hevosharrastajan maastotaidoista luennoi kansainvälisen tason kilparatsastaja, hevostenkouluttaja ja FEIF-atsastuksenohjaaja Annika Kyrklund Islanninhevosystävät Alsaelasta. Kokemuksia maastotaitokilpailun järjestämisestä kertoo ratsastuksenohjaaja ja Ilolan ratsutilan yrittäjä Mervi Ilola Valkeakoskelta. Liisa Tyllinen esittelee maastotaitokilpailujen kulkua ja lopuksi keskustellaan tulevista tapahtumista sekä kerätään listaa halukkaista talkoolaisista ja osallistujista. Maastotaitoesittelytilaisuuteen on vapaa pääsy.

Hevosharrastajille lisää yhteistä toimintaa

Pälkäneläiset ratsastusseurat − Islanninhevosystävät Alsaela, Kaukkalan ratsastajat, Ratsastusseura PR-88 ja Sydän-Hämeen Ratsastajat – sopivat yhteistyön tiivistämisestä viime talvena Pälkäneen kunnan järjestötapaamisessa.  Sen jälkeen on kokoonnuttu pari kertaa suunnittelemaan muun muassa ratsastuksen kunnanmestaruuskilpailuja ja muuta yhteistä toimintaa. Alkuvaiheen kirittäjänä on toiminut kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola.

Ketola ja seurat ovat sopineet, että ratsastuksen kunnanmestaruudet järjestetään tänä vuonna ensi kertaa kolmessa ratsastuksen lajissa. Kouluratsastusmestaruuksista kilpaillaan Parvelassa heinäkuun 23. päivänä, estemestaruudet ratkotaan Sappeessa elokuun 28. päivänä ja islanninhevosten askellajimestaruuksista kilvoitellaan Merikarin maneesilla joulukuun 26. päivänä.

Ratsastuksen kunnanmestaruuskilpailuihin saavat osallistua kaikki Pälkäneellä kirjoilla olevat ratsastuksen harrastajat, joilla on tapaturmavakuutus ratsastusseuran kautta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?