Salmiselle kaksi SM-mitalia

Joni Kormano (vas.) ja Juha Salminen oikean käden finaalissa. Kilpailijoiden kädet on sidottu remmeillä yhteen otteiden irrottua ensimmäisellä kerralla. - Tuosta pamautin Jonin käden pöytään ja juhlin mestarina, Salminen fiilistelee. Kuva: Aleksi Olkinuora

Joni Kormano (vas.) ja Juha Salminen
oikean käden finaalissa. Kilpailijoiden kädet on sidottu remmeillä yhteen otteiden irrottua ensimmäisellä kerralla. – Tuosta pamautin Jonin käden pöytään ja juhlin mestarina, Salminen fiilistelee. Kuva: Aleksi Olkinuora

Sahalahtelainen Juha Salminen on kova mies vääntämään kättä. Viikonloppuna miehen Suomen mestaruusmitalien 16 kappaleen kokoelma sai taas kaksi lisää, kun kädenväännön SM-kisat käytiin Tampereella.

– Samat sijoitukset tuli kuin viime vuonnakin: vasemmalla valitettavasti vain hopeaa mutta oikealla mestaruus tuli jälleen, Salminen summaa.

Salminen kohtasi molempien käsien finaaleissa saman miehen, nopeudestaan tunnetun Joni Kormanon.

– Jonin kanssa pitää olla tarkkana heti alusta asti, sillä hän pyrkii nopeisiin ratkaisuihin. Voitot jaettiin tällä kertaa hänen kanssaan puoliksi, Salminen toteaa.

Salmisella on ollut jo pidempään hankaluuksia vasemman kätensä kanssa. Vanha pieni vamma kummittelee vielä, joten mies on iloisen yllättynyt hopeamitalista, vaikka se lopulta pettymykseltä maistuikin.

– Ainahan sitä finaalia lähtee voittamaan, Salminen kuittaa.

Uusi kilpasarja

Salminen kilpaili tänä vuonna 80-kiloisten sarjassa. Mies on tiputtanut painoa reilusti, sillä vuosi sitten hän kilpaili vielä 90 kilon sarjassa. Painonpudotus on ollut reilun vuoden mittainen projekti, ja elopainoa on tippunut yhteensä noin 15 kiloa.

– Nyt tilanne alkaa olla sellainen, että kilpailen itselleni parhaassa mahdollisessa sarjassa. painon suhteen ei tarvitse antaa tasoituksia muille, Salminen toteaa.

Miehen seuraava haaste ovat toukokuun lopussa käytävät EM-kilpailut Romaniassa. Myös tällä tasolla Salminen kilpailee 80 kilon sarjassa. Jos kaikki menee nappiin, pistesija oikean käden kilpailussa on täysin mahdollinen.

– Kaikkia otteluja lähden tietysti voittamaan. Ei sinne muulla tavoitteella kannata edes lähteä, sahalahtelainen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?