Laipan kevätvaellus kiipeää Korppivuorelle

Hirvijärven yläpuolelle kohoava jyrkkäreunainen Korppivuori kuuluu Laipan upeimpiin paikkoihin.

Hirvijärven yläpuolelle kohoava jyrkkäreunainen Korppivuori kuuluu Laipan upeimpiin paikkoihin.

Laipan kevätvaellus johdattelee lauantaina 7.5. Luopioisten Haltialta Hirvijärven maisemiin. Timo Niemisen opastuksella kivutaan muun muassa Korppivuorelle. Suoraan Hirvijärvestä nouseva jylhä kallio on Laipanmaan upeimpia kohteita.

Noin neljän kilometrin reitti kulkee pääosin metsässä, poluille ei juuri poiketa. Matkan varrella kuljetaan muun muassa Hanhijärven ja Kylmäkorven kallioiden kautta ja kuullaan niihin liittyviä tarinoita.

Laipan kevätvaellusreitin varrelle mahtuu jylhää metsää.

Laipan kevätvaellusreitin varrelle mahtuu jylhää metsää.

Myös keväinen luonto tarjoaa ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Synkässä kuusikossa viihtyvät karhut ja ilvekset väistävät kulkijoita, mutta peippojen ja pajulintujen konserttia pääsee varmasti kuulemaan.

– Reitti on oikeastaan alusta loppuun komeaa metsää, hakkuuaukeita ja risukoita ei ole lainkaan. Korppivuoresta aukeaa upeat maisemat. Lisäksi Korppivuorella on mielenkiintoinen historia.

Laipan luonnon ja historian tunteva Timo Nieminen on järjestänyt jo 32 syysvaellusta Laipanmaassa. 19. kertaa järjestettävä kevätvaellus ovat tuoreempi tapahtuma.

Matkaan lähdetään lauantaina 7.5. kello 9.15 Syrjänmäestä, joka sijaitsee noin pari kilometriä Haltialta Hirvijärvelle päin. Tien varteen järjestetään parkkitilaa vaeltajien autoille. Pälkäneen kunnantalon parkkipaikalla kootaan kimppakyytejä kello 8.30.

Jalkaan kannattaa laittaa saappaat tai vaelluskengät, sillä yli puolet matkasta kuljetaan poluttomassa metsässä. Mukaan voi varata evästä. Reissussa ei viritellä nuotiota, sillä matkan varrella ei ole virallisia nuotiopaikkoja. Sen sijaan retken päätteeksi voidaan tehdä makkaratulet parkkipaikan vieressä olevaan soramonttuun.

– Tulilla on mukava kertailla kokemuksia. Vaelluksista on tullut myös kohtaamispaikka: monet ovat olleet mukana vuosikymmenestä toiseen, Timo Nieminen sanoo.

Takaisin Pälkäneelle palataan noin kello 14. Lisätietoja voi kysellä Timo Niemiseltä numerosta 040 523 6776.

Laipan luontoon, maisemiin ja historiaan johdattaa Timo Nieminen.

Laipan luontoon, maisemiin ja historiaan johdattaa Timo Nieminen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?