Minä eläimenä Navettakallerissa

Minä eläimenä -näyttelyssä tapaamme kolme koiraa, kaksi kissaa, lehmän, lampaan ja hevosen. Näitä eläimiä näyttelyyn osallistuneet Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijat Iida, Ismo, Milla, Minna, Niko, Nina, Santeri ja Terttu olisivat, jolleivät olisi ihmisiä.

Minä eläimenä -näyttelyn taustalla on Photo Voice -menetelmä, jossa todellisuutta tallennetaan valokuvin ja niihin liittyvin tarinoin tietyn yksilön tai ryhmän näkökulmasta. Menetelmä tuli tutuksi Haaga Helia -ammattikorkeakoulun tänä keväänä järjestämässä koulutustilaisuudessa, johon osallistui joukko Aitoon koulutuskeskuksen opettajia ja ohjaajia. Outi Nummi osallistui koulutukseen Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijoiden kulttuurikaverin ominaisuudessa ja sai edellä mainitut opiskelijat mukaan omaan kurssitehtäväänsä.

– Työn edetessä pohdimme nuorten kanssa paljon sitä, mitkä ovat hyvän elämän edellytyksiä? Minkälaista olisi elää eläimenä? Pätevätkö samat hyvän elämän tunnusmerkit myös eläimillä? Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että ne ovat samoja kuin ihmisilläkin: hyvä ravinto, terveys, koti/suoja, ystävät ja rakkaus – muiden muassa. Prosessiin kuului myös tutustuminen Pälkäneen yhteiskoulun biologian luokan kokoelmiin sekä kuvien ottaminen ja tarinoiden kirjoittaminen. Pisteenä i:n päälle saimme lainaksi Kangasalan Pikkuteatterin puvustosta eläinkoltut, joihin nuoret saivat sonnustautua kuvien ottoa varten, hehkuttaa Outi Nummi.

Näistä aineksista syntyi Mikkolan Navetan Navettakalleriassa keskiviikkona 4. toukokuuta kello 10 avautuva näyttely. Oman kädenjälkensä näyttelyn pystytykseen antoi ”navetta-aktiivi” Ulla-Maija Haapamäki Rautajärveltä.

Minä eläimenä -näyttely Mikkolan Navetan Navettakalleriassa 4.5. – 31.5. Avoinna: ti, ke, to ja la klo 10–16, pe klo 10–18, www. mikkolannavetta.fi..

Yksi kommentti

  1. Outi Nummi

    Hei. Pystyykö nettiversioon tekemään korjauksia? Opiskellijoiden nimilistasta puuttuu Henna ja Kerttu on muuttunut Tertuksi (mun moka). Navetan aukioloihin oli myös lipsahtanut virhe: ti, ke, to, la klo 10-15 (eikä 16). Kiitos, jos korjaukset onnistuvat. T. Outi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?