Tornit taistossa taas lauantaina

Pohtiolampi on mukana Tornien taistossa lauantaina.

Pohtiolampi on mukana Tornien taistossa lauantaina.

Sääksisäätiö ja Taigabird Oy osallistuvat BirdLife Suomen järjestämään valtakunnalliseen Tornien taistoon lauantaina 7. toukokuuta. Tilaisuus alkaa Pohtiolammella aamuvarhain kello 5.00 ja jatkuu aina kello 13.00 saakka.

Tornien taisto on leikkimielinen kilpailu, jossa pyritään havaitsemaan lintutornista mahdollisimman monta lintulajia kahdeksan tunnin aikana. Perimmäisenä ajatuksena on kuitenkin lintuharrastuksen ja lintuihin kohdistetun suojelutyön tekeminen tutuksi kaikille asiasta kiinnostuneille luonnonystäville.

Pihatornista tarkkaillaan lintuja Olli Lehtimäen johdolla. Joukkueeseen, joka kantaa perinteisesti nimeä ”Pandion”, kuuluu kaikkiaan neljä jäsentä.

Yleisö voi pistäytyä tapahtumassa oman aikataulunsa mukaisesti. Tornissa on aukoton päivystys kello 13.00 saakka.  Joukkueen asiantuntijajäsenet vastaavat mielellään kaikkiin lintuharrastusta koskeviin kysymyksiin ja auttavat havaintojen teossa.

Korkealuokkaisten kiikareiden ja kaukoputkien esittely on ravintolan terassilla kello 10.00 – 13.00. Pohtiolampi 50-juhlavuoden kuvanäyttely avataan kahviossa kello 13.00.

Tornien taisto järjestetään tänä keväänä 23. kerran, ja tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 300 lintutornia etelärannikolta Lappiin ja Ahvenanmaalta Pohjois-Karjalaan. Lintutornikisa järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Sydän-Hämeestä Tornien taistossa ovat mukana myös Kuhmalahden Yli-Kirjamo, Haralanharjun näkötorni Kangasalla, Tykölänjärven pohjoistorni ja Karvialahti Luopioisissa.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?