Sappeen matkailualueen kehittämisyhdistys: Investointiavustusta ja rakennuslupia pyritään hakemaan loppuvuodesta

Maauimala ja seikkailugolf toisivat kesäkävijöitä

Sappeeseen suunnitellaan maauimalaa ja seikkailugolfrataa. Kesäaikaan palvelevaan maauimalaan kaavaillaan kolmea lämmitettävää allasta. Perinteisen uintialtaan lisäksi uimalassa olisi lasten ja nuorten teema-allas sekä perheen pienimmille soveltuva puuha-allas.

– Maauimalassa voi olla esimerkiksi liukumäkiä, vesitrampoliineja ja hyppytorneja, kehittämispäällikkö Mia Sorri sanoo.

Hän johtaa Sappeen matkailualueen kehittämisyhdistystä, joka sai hankkeen suunnitteluun 118 000 euroa Pirkanmaan ELY-keskuksen maaseuturahastosta. Suunnitelmat on tarkoitus laatia syksyyn mennessä, jotta loppuvuodesta päästäisiin hakemaan investointiavustusta ja rakennuslupia sekä kilpailuttamaan rakennusurakoita.

Maauimalaa kaavaillaan Sappeen lakialueelle lähelle karavaanarialuetta, jonka saunat ja pesutilat voisivat palvella uimareita. Seikkailugolfrataa sovitellaan uimalan tuntumaan.

Seikkailugolfratoja on Suomessa vasta muutamia. Niistä suosituin on Maarianhaminan vierasvenesatamassa.

– Perinteinen minigolfrata on puinen rakennelma, jossa on lyöntipaikka ja reikä. Aventure golf tarjoaa kokonaisvaltaisemman elämyksen. Tekonurmipohjaiset radan kallistukset ja kaadot muotoillaan tai valetaan maaston ehdoilla, Sappeen matkailualueen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo.

Seikkailugolfradalle ja maauimalan lasten altaalle ideoidaan yhteistä teemaa. Hankkeen yksityiskohdat ja kustannusarvio täsmentyvät suunnittelun edetessä.

 

Lisäpotkua seudun matkailuun

Sappeen matkailualueen kehittämisyhdistys ry:n jäseniä ovat Sappeen matkailualue, Pälkäneen ja Kangasalan kunnat, Aitoon koulutuskeskusta ylläpitävä Emäntäkoulu Oy sekä muutama henkilöjäsen.

Vuonna 2009 perustettu yhdistys edistää ja kehittää Sappeen matkailualueen toimintaedellytyksiä ja toimintaympäristöä. Yhdistys on rakennuttanut Sappeen kesäteatterin, jossa nähdään ensi kesänä Kaikki Oikein -lottovoittokomedia.

Matkailualueen kehittämisyhdistys on vuokrannut alueet maauimalaa ja seikkailugolfrataa varten. Suunnitelmien valmistututtua yhdistys voi hakea investointiavustusta yleishyödylliseen hankkeeseen.

Yleishyödyllinen hanke ei kerää voittoa, joten pääsymaksut pidetään minimissä: toimintatuloilla rahoitetaan toiminnan aiheuttamat kulut, esimerkiksi valvojat, lämmitys ja kemikaalit.

Mia Sorri uskoo, että hanke tuo lisäpotkua koko seudun matkailuun

– Maauimala ja adventure golf -rata lisäävät Sappeen houkuttelevuutta kesämatkailukohteena. Lisäksi ne tuovat kesäaikaisia palveluita alueen asukkaille ja kesäasukkaille. Vastaavia kohteita ei ole lähiseudulla, joten ne vetävät varmasti kauempaakin kävijöitä, jotka poikkeavat samalla muuallakin, Mia Sorri sanoo.

 

Maauimalassa voi olla erilaisia liukumäkiä, vesitrampoliineja ja hyppytorneja. Kupittaan maauimalan kuva: Turun kaupunki.

Maauimalassa voi olla erilaisia liukumäkiä, vesitrampoliineja ja hyppytorneja. Kupittaan maauimalan kuva: Turun kaupunki.

 

 

Ensiaskel kohti kylpylää ja golfkenttää

Sappeen matkailualueen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu kaksi jättihanketta: Sappeenvuoren etelärinteeseen rakennettava golfkenttä sekä lakialueelle nouseva kylpylä. Pitkään jatkuneen taloustaantuman ja lauhojen talvien vuoksi kumpikaan niistä ei ole ajankohtainen vielä moneen vuoteen.

Matkailualueen kehittämisyhdistyksen hankkeet tarjoavat hyvän harppauksen kohti pitkän tähtäimen tavoitteita. Maauimala tuo kauan kaivatun vesielementin Sappeenvuoren kesämatkailijoille. Seikkailugolf on golfin ja pienoisgolfin välimuoto.

Maauimala ja seikkailugolf voidaan sujuvasti niveltää tuleviin jättihankkeisiin. Maauimala voisi palvella kylpylän ulkoaltaana ja seikkailugolf tarjota oheisohjelmaa golfkylän kävijöille.

Kevään lämpiminä päivinä on helppo ymmärtää, millainen vetonaula maauimala ja siihen liittyvä seikkailugolfrata olisivat. Seudun väki ja rantojen kesäasukkaat pääsisivät polskimaan jo ennen kuin järvivedet ovat uimalämpöisiä. Äidit paistattelisivat päivää altaan äärellä sillä aikaa kun pikkuväki lutraa altaissa ja hieman isommat kiertävät kiehtovan teemapuiston golfratoja. Vesipuiston liukumäet, hyppytorni ja trampoliini vetäisivät hurjapäitä hulppeisiin uimalamaisemiin myös iltaisin.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?