Tilaustyö: Kukkian Kädentaitajat teki ongintapeiton Kirkonkylän koululle

Nyt kelpaa onkia

Ongintapeitto on kesän ajan nähtävillä Mikkolan Navetalla.

Ongintapeitto on kesän ajan nähtävillä Mikkolan Navetalla.

Painettuja kuvia, huovutusta, mosaiikkia, vetoketjukierrätystä, puuta, ompelua, poppanaa, neulontaa, virkkausta, helmiä ja maalausta. Tätä kaikkea pitää sisällä Kukkian Kädentaitajien Luopioisten Kirkonkylän koululle tekemä ongintapeitto.

– Mikä inspiroiva ja innostava työ! Se vei kyllä niin mukanaan, kertoo kädentaitajien sihteeri Suvi Simola.

Ongintapeittoa käytetään jatkossa ainakin koulun jokavuotisessa joulutapahtumassa, jossa perinteisenä ohjelmanumerona on ollut onginta. Kesän ajan peitto on esillä Mikkolan Navetalla.

Peiton pohjan ompeli sihteeri Simola, ja peiton tekemiseen osallistui kaikkiaan 17 ihmistä. Lisäksi osia saatiin mukaan niiltäkin kädentaitajilta, jotka eivät ennättäneet mukaan ompelutalkoisiin. Valmiissa peitossa riittää kasapäin yksityiskohtia.

– Yritin ihan tosissani etsiä suosikkikohtaani valmiista peitosta. Tehtävä osoittautui mahdottomaksi, sellainen runsaudensarvi valmiista työstä tuli, Simola nauraa.

Tulossa vilkas kesä

Ongintapeitto oli Kukkian Kädentaitajien ensimmäinen tilaustyö.

– Kokemus oli hyvä – ihan varmasti voimme tehdä töitä tilauksesta myös jatkossa, Simola lupaa.

Kädentaitajien toiminta ei hyydy kesäksikään – päinvastoin. Mikkolan Navetalta löytyy jo nyt lankakori, jossa on aloitettu hypistelymuhvi. Kirje korissa ohjeistaa, että muhvia saa kutoa tai virkata navetalla tai viedä vaikka kotiin jatkettavaksi. Valmiit hypistelymuhvit voi toimittaa Kukkian kädentaitajille, ja yhdistys toimittaa ne edelleen niitä tarvitseville.

– Aiomme kerätä samalla periaatteella myös sukkia, lapasia ja pipoja. Myös Kesämyymäläämme Mikkolan Navetalle tulee lankakori puikkoineen ja koukkuineen, Simola suunnittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?