Pelastuslaitos varoittaa maastopaloista

Toukokuun ensimmäinen viikko on ollut Pirkanmaan pelastuslaitoksella työntäyteinen. Palokuntaa työllistivät jälleen varma kevään merkki, maastopalot. Pelastuslaitoksen mukaan suurin osa maastopaloista on saanut alkunsa puutarhajätteiden polttamisen seurauksena – siitäkin huolimatta, että paikoin palon leviämiseen oli varauduttu esimerkiksi puutarhaletkuin tai vesiastioin. Avotulen teko katsotaan tällä hetkellä erittäin riskialttiiksi, ja sillä pelastuslaitos myös perustelee asettamaansa avotulentekokieltoa. Päivystävän palomestarin Tero Haapalan mukaan ruohikkopalovaroitus päättyy, kun ruoho alkaa taas vihertää tai kun maasto kastuu perusteellisesti sateiden seurauksena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?