Pyöräilijät, soittakaa kelloa!

Hyvät pyöräilijät, kun lähestytte kävelijöitä takaapäin, niin voisitteko soittaa kelloa? Nyt kun teitä liikkuu metsäpoluillakin, joissa kävelijät joutuvat väistelemään kiviä ja juurakoita, niin jalankulkijat joutuvat ottamaan sivuaskelia ja käyttämään koko polun leveyttä. Ja yllättäen takaa tulee pyöräilijä ja pyyhältää ohi antamatta mitään varoitusta.

Tämä on hyvin vaarallista ja voi aiheuttaa vakavankin onnettomuuden. Miksi ihmeessä ette voi soittaa pyörän kelloa ja varoittaa ajoissa? Tämä muuten koskee myös kevyen liikenteen väylää eikä yksin metsäpolkuja. Usein näkee vanhojakin ihmisiä kulkemassa kaksin rinnakkain, ja ilman ennakkovaroitusta törmäysriski on melkoinen. Lapsiakin on joskus tien täydeltä, mutta he ovat vikkelämpiä väistämään kuin vanhukset.

 

Lenkkeilijä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?