Bad Boys Blue saapuu Krouvin Kesäfestiin

Sahalahden kesän huipentava Kesäfest tekee tänä vuonna aivan uuden aluevaltauksen, sillä pääesiintyjä tulee ulkomailta. Sahalahden Krouvin pihalla lauantaina 20. elokuuta järjestettävän karkelon huipentaa Bad Boys Blue.

30-vuotisjuhliaan viettävä konepopbändi oli huippusuosittu 1980- ja 1990-luvuilla. Saksalaiskokoonpanon hittiputken aloitti vuonna 1986 julkaistu You´re a woman. Se muistuttaa saman aikakauden Modern Talking -hittiä You’re My Heart, You’re My Soul. Molemmat bändit hyödynsivät 80-luvun kappaleissaan samantyylistä italodisko-reseptiä.

Bad Boys Blue päivitti tyylinsä 1990-luvulla, jolloin se vieraili Suomessa useaan otteeseen. Viimeinen Heart & Soul levy yhtyeeltä ilmestyi vuonna 2008.

Sahalahden Krouvia pitävä Miia Kinnari sanoo haaveilleensa jo jokusen vuoden kansainvälisen tähden tuomisesta Kesäfestin pääesiintyjäksi.

– Mutta olen pelännyt, kun olen kuullut, millaisia vaatimuksia heillä voi olla.

Miia Kinnari pitää nykyisin myös Vegas-yökerhoa Valkeakoskella. Huhtikuussa paikan täyteen vetänyt ruotsalainen eurodance-artisti Pandora osoitti, että artisteihin liittyvät huhut ovat yliampuvia.

– Muutaman yksityiskohdan voi hyvin toteuttaa artistin toiveesta, jos ne vain ovat toteutettavissa. Toki kansainväliset nimet ovat hieman kalliimpia kuin kotimaiset bändit. Mutta kotimaisissa artisteissa on oikeastaan isompi riski, sillä vetovoimaiset artistit esiintyvät joka paikassa. Sahalahti on sen verran etäinen Muumilaakso, ettei tänne lähdetä kauempaa kuin todella kovan artistin perässä.

 

Retrotähdet kiinnostavat

Edellisvuosina Kesäfestin vetonaulana on ollut nostalgisia Suomirock-tähtiä eri vuosikymmeniltä: 1970-luvulla pitkän uransa aloittanut Freeman, 80-luvulla hysteriaa nostattanut Dingo ja 90-luvun suuruus Aikakone. Retroputki katkesi viime kesänä, kun Sahalahdella esiintyi Jonne Aaron.

– Nyt on koluttu kaikki vuosikymmenet Suomirockista. Tällä kertaa Sahalahdella nähdään jotain sellaista, mitä ei ole ennen koettu. Eikä näillä tienoilla kiertele muutenkaan kovin paljon ulkomaalaisartisteja, Miia Kinnari sanoo.

Hän julkisti Kesäfestin pääesiintyjän helatorstaina Krouvin Facebook-sivulla. Innostus on kova, ja uutista jaettiin heti ahkerasti eteenpäin.

– Meidän sukupolvesta kaikki tietävät Bad Boys Bluen. Nuoremmille nimi ei välttämättä sano mitään, mutta kun kertoo jonkun biisin, niin hekin osaavat heti laulaa mukana. Myös 1980-luvun ja 1990-luvun teemafestareiden ja -tapahtumien suosio osoittaa, että nostalgia uppoaa nuorempiinkin kuulijoihin.

Kesäfestin liput tulevat myyntiin maanantaina ainakin Krouvissa. Kinnari pyrkii saamaan liput myös netin lippukauppaan.

– Viime vuonna ihmiset soittelivat satojen kilometrien päästä ja kyselivät, pitääkö heidän tosissaan ajella ennakkolippujen vuoksi. Siinä oli älytön vaiva ja sählääminen, kun aloimme varata netissä maksaneille lippuja ovelle.

 

Kesäfest rakentuu elokuussa Krouvin pihalle. Pääesiintyjäksi saapuu takavuosien suursuosikki, saksalainen Bad Boys Blue.

Kesäfest rakentuu elokuussa Krouvin pihalle. Pääesiintyjäksi saapuu takavuosien suursuosikki, saksalainen Bad Boys Blue.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?