Kangasala-talon avausvuoden tulos jäi tappiolle

Kangasala-talon ensimmäisen toimintavuoden tulos jäi 96 000 euroa tappiolliseksi. Talo avattiin helmikuun alussa, jolloin sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä Kangasala-salin toiminta käynnistettiin. Tuloksen veivät miinukselle investointien poistot ja ennakoitua suurempi henkilökunnan tarve. Ensimmäinen toimintavuosi toi lisäksi mukanaan useita välttämättömiksi nähtyjä investointeja.

– Toiminnan osalta saavutimme kutakuinkin nollatuloksen, joka oli ensimmäisen toimintavuoden tavoite, summaa toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Talo saatiin käyttökuntoon asteittain. Kunnan kokoustilat valmistuivat kesän kynnyksellä ja Kangasala-salin tekniikka saatiin suunnitelmien mukaiseen toimintakuntoon loppuvuodesta.

Kotilaisen mukaan ensimmäisen vuoden toiminnalliset tavoitteet ja kävijämäärätavoitteet ylitettiin. Kävijöitä oli noin 49 000, joista museokävijöitä vajaa 11 000. Kangasala-taloa kohdannut putkirikko vuodenvaihteessa ei pudottanut kävijämääriä, koska talon tapahtumia ei tarvinnut sen johdosta perua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?