Nick Gijsbertse: Kadonnut bussikortti johti pyöräilyharrastuksen aloittamiseen

Koulumatka Kangasalta Aitooseen pyörällä

Kuvateksti: 3-vuotiaana perheensä kanssa Hollannista Kangasalle muuttaneesta Nick Gijsbertsestä on tullut aktiivinen pyöräilijä. Kahdeksasluokkalainen pyöräilee 40 kilometrin koulumatkansa Kangasalta Aitooseen kahdesti viikossa. Kesällä nuori mies haastaa itsensä toden teolla, sillä suunnitelmissa on pyöräillä Helsingistä Rovaniemelle.

Kuvateksti: 3-vuotiaana perheensä kanssa Hollannista Kangasalle muuttaneesta Nick Gijsbertsestä on tullut aktiivinen pyöräilijä. Kahdeksasluokkalainen pyöräilee 40 kilometrin koulumatkansa Kangasalta Aitooseen kahdesti viikossa. Kesällä nuori mies haastaa itsensä toden teolla, sillä suunnitelmissa on pyöräillä Helsingistä Rovaniemelle.

Muutama viikko sitten Nick Gijsbertseä harmitti. Bussikortti, johon oli ladattuna vielä paljon matkoja, katosi. Kortti pysyi kateissa sitkeistä etsinnöistä huolimatta. Kahdeksasluokkalainen koulupoika keksi lopulta ongelmaan ratkaisun itse.

– Opiskelen Anna Tapion koulussa Aitoossa mutta asun Kangasalla. Ehdotin äidille, että kuljen koulumatkan polkupyörällä. Niinpä suuntasin kortin katoamista seuranneena maanantaina kouluun pyörällä, Nick kertaa.

Ensimmäinen, noin 40 kilometrin mittainen pyörämatka ei sujunut täysin ongelmitta. Kangasalan keskustasta liikkeelle lähtenyt poika ajoi harhaan Sahalahdentien risteyksen kohdalla. Hän kääntyi risteyksestä väärään suuntaan ja ehti ajaa pari kilometriä harhaan ennen kuin ymmärsi asian.

– Ensimmäiseen reissuun meni noin kolme tuntia. Asun viikot koulun asuntolassa, joten paluumatka oli edessä seuraavana perjantaina. Se sujuikin jo ongelmitta, kun reitti oli kertaalleen pyöräilty, Gijsbertse muistelee.

Kahdeksasluokkalainen huomasi pyöräillessään, ettei pidemmän koulumatkan taittaminen pyörällä ollut lainkaan hassumpaa. Niinpä nyt reilun kolmen viikon ajan Nick onkin kulkenut kouluun säännöllisesti pyörällä.

– Alkumatkan pääsen kulkemaan pyöräteitä pitkin ja Kaivannon jälkeen siirryn ajamaan Vanhaa Pälkäneentietä Vehoniemenharjulle. Pälkäneen ja Luopioisten välisen tien ajan moottoriliikennetien reunalla. Autojen seassa pärjää ihan hyvin, kun on tarkkana. Onneksi tie ei ole myöskään kovin vilkkaasti liikennöity, Nick miettii.

Rauhassa ja asioita ajatellen

Aktiivista pyöräilytaustaa Nickillä ei ole, mutta toisinaan hän on tehnyt perheensä kanssa pidempiä pyöräilyjä Kangasalla tai Tampereen suuntaan. Koulumatkoja polkiessaan Nick on kuitenkin huomannut nauttivansa pyörän selässä olemisesta.

Kuvateksti: 3-vuotiaana perheensä kanssa Hollannista Kangasalle muuttaneesta Nick Gijsbertsestä on tullut aktiivinen pyöräilijä. Kahdeksasluokkalainen pyöräilee 40 kilometrin koulumatkansa Kangasalta Aitooseen kahdesti viikossa. Kesällä nuori mies haastaa itsensä toden teolla, sillä suunnitelmissa on pyöräillä Helsingistä Rovaniemelle.

Nick Gijsbertse.

– Ajan rauhallisesti ja turhaa kiirettä pitämättä. Minulla menee matkaan noin kaksi ja puoli tuntia, joten polkiessa ehtii ajatella kaikenlaista, eikä ulkona oleminenkaan haittapuoli ole, Nick tuumaa.

Nick on viihtynyt hyvin Anna Tapion koulussa, ja suunnitelmissa on jatkaa pyörällä kulkemista pidempäänkin.

– Parasta koulussa on ollut ehdottomasti asuntolaelämä ja kaverit, Nick toteaa.

Kesällä Helsinki-Rovaniemi

Pyöräilykärpänen on puraissut kahdeksasluokkalaista ihan kunnolla, sillä kesälomalla hän aikoo toteuttaa melkoisen projektin. Nick aikoo pyöräillä Helsingistä Rovaniemelle. Mukaan matkaan lähtee pyöräilystä niin ikään innostunut äiti.

– Olemme laskeskelleet, että matkaan kuluu kaikkiaan noin kaksi viikkoa. Reittiäkin on suunniteltu jo sen verran, että ensimmäinen etappi on Helsinki-Riihimäki ja seuraava Riihimäki-Kangasala, Nick kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?