Sisäilmaongelmat piinaavat Kirkonkylän koulua

Kirkonkylän koulun sisäilmaongelmat eivät korjaantuneet viimevuotisessa remontissa. Koulun pohjakerros remontoitiin, kun sieltä paljastui kosteusvaurio. Lisäksi seinustat on avattu ja kosteuseristyksiä uusittu niin, etteivät sade- ja sulamisvedet pääse kostuttamaan rakenteita. Ensi kesänä korjaukset jatkuvat esiopetuspäädyssä.

Korjauksista huolimatta koululla on oirehdittu, ja sisäongelmista kärsinyt oppilas on siirtynyt jopa kotiopetukseen. Huhtikuun lopussa koulun tilannetta käsitellyt sisäilmatyöryhmä totesi, ettei mitään koulun osaa ei tarvitse asettaa käyttökieltoon eikä tilojen käyttöä tarvitse rajoittaa. Varotoimena yksi luokka on kuitenkin siirtynyt uusiin tiloihin.

Koululla on tehty uusia tutkimuksia, jotka jatkuvat tällä viikolla. Sisäilmatyöryhmä palaa asiaan, kun niiden tulokset ovat valmistuneet.

Luopioisten keskustassa sijaitseva alakoulu on tyypillinen 1950-luvun kivikoulu, joita rakennettiin sotien jälkeen suurille ikäluokille. Vuosikymmenten aikana rakennusta on remontoitu muutamaan otteeseen. Isompi remontti tehtiin 1990-luvulla.

Luopioisten Kirkonkylän koulun sisäilma- ja kosteusongelmia on jäljitetty ja korjattu jo parin vuoden ajan.

Luopioisten Kirkonkylän koulun sisäilma- ja kosteusongelmia on jäljitetty ja korjattu jo parin vuoden ajan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?