Puukirurgi piristi koulupäivää

Raikun koulun väki pääsi seuraamaan läheltä puuvanhuksen hoitotoimia osana Oksat pois -talkoita. Pihapiirissä yli satavuotias metsälehmus sai hoitoa Tikka Oy:n puukirurgin eli arboristi Päivi Laurikaisen käsittelyssä. Puusta poistettiin kuolleita ja vaurioituneita oksia, jotta puuvanhus säilyisi maisemassa vieläkin pidempään.

– Puuvanhukset eivät kestä voimakkaita leikkauksia kuten vanhat ihmisetkään, Laurikainen valisti koulun väkeä.

Niinpä vanhoja puita hoidetaan maltilla, vähän kerrassaan eri vuosina.

Oksat pois -talkoot jatkuivat puunlatvatalkoiden jälkeen vielä maankamaralla oppilaiden kanssa. Raivaustähteet saivat kyytiä juoksujalkaa, kun 1.–2.-luokat ja 3.–4.-luokat käynnistivät Risuviestin, jonka tavoitteena oli raivata rankapolku auki Majametsästä ja kyläpolulta rantaan. Lisäksi mukana oli kyläyhdistysten miehiä kahdelta kylältä.

Talkookimara oli Kantri ry:n Nuoriso-Leaderin tukema; koulun tukiyhdistys KYY ry on saanut tukea kevään aikana koulualueella tehtyihin talkoisiin, muonitukseen ja työvälineisiin. Nyt koululla on myös omat puunhoito- ja raivausvälineet. Talkookevään loppujuhla pidetään kyläkoulukahvilapäivänä eli torstaina 26.5. kello 9–12, jolloin voi tutustua Pikkupatikkaan Raikun koulumetsän ympäri. Kaikille avoin leikkimielinen maastojuoksuviesti starttaa samana päivänä kello 12. Samalla juhlistetaan kulttuurihistoriallisen mobiilipolun avajaisia.

 

"Puukirurgi" on korkealla puussa, ja oppilaat seuraavat, mitä seuraavaksi tapahtuu.

”Puukirurgi” on korkealla puussa, ja oppilaat seuraavat, mitä seuraavaksi tapahtuu.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?