Kuutosessa verkko heiluu

FC Kangasala lähti viime vuonna toiseen kuutossarjakauteensa astetta kovemmin odotuksin kuin ensimmäisenä keväänä. Opiskelijoista ja nuorista työssäkäyvistä koostunut joukkue kärsi kuitenkin ajoittain pahastakin pelaajapulasta, mikä heijastui vääjäämättä tuloksiin. Kuutosessa pelanneiden kangasalalaisjoukkueiden kärkiporukaksi tähdänneen FCK:n sijoitus painui lopulta sarjataulukossa alempaan keskikastiin KaVo2:n ja tulokasjoukkue KU-68:n väliin.

– Pelirohkeus on ollut meillä kantavana teemana, yritämme pitää palloa aiempaa enemmän. Ja kun Kuutosessa ollaan ja maalivahtien taso on sen mukainen, pyrimme myös laukomaan hanakammin, FC Kangasalan kapteeni Jussi Kala kertoo.

Iloinen ilme on näkynyt tuloksissa, kun maaliverkko on heilunut niin vastustajan kuin omassakin kenttäpäädyssä. Tampereen puolella tekonurmella alkukevään harjoitellut FCK avasi kauden 4–3- ja 3–1-voitoilla. Kapteeni Kala on johtanut esimerkin lisäksi nappiksillaan, joiden kautta pallo on päätynyt vastustajan verkkoon jo kolmesti. Viime viikonloppuna joukkueen kaksi tehtyä maalia eivät riittäneet FCK:n voittoon, vaan kangasalalaiset kokivat kauden avaustappion Tuiskulle Orivedellä maalein 3–2.

Joukkue on lähtenyt havittelemaan viime kautta korkeamman sarjasijoituksen lisäksi paikallisvastustajan KaVo2:n päänahkaa. Joukkueet kohtaavat kauden aikana kahdesti; ensimmäisen kerran KaVo 2 ja FC Kangasala asettuvat vastakkain jo 27. toukokuuta, mitä ilmeisimmin Kyötikkälän nurmella.

Myös KaVo:n kakkosjoukkueen peleissä on päästy maalittoman kaudenavauksen jälkeen osumien makuun. Kangasalalaiset saivat ketsuppipullonsa auki Orivedellä, jossa HirPy kaatui maalein 4–5. Hurlumhei jatkui Viialan Peli-Veikkojen kanssa, mutta viialalaisten puolustuksen vedettyä pidemmän korren KaVo2 taipui 4–3.

Jos joutui FC Kangasala kohtaamaan viime kaudella niin sanotun toisen kauden kirouksen, törmäsi samaan tänä keväänä KU-68. Pitkälti kangasalalaisseuran salibandypelaajista viime kaudeksi kootulla nipulla kirous osoittautui rajunpuoleiseksi; joukkuetta ei saatu kasaan lainkaan tälle kaudelle.

– Viime tipoille asti katsoimme tilannetta, mutta merkkejä sitoutumisen puutteesta oli jo talvella ensimmäisten tiedustelujen aikoihin, harmittelee joukkueen kokoamisesta vastannut Jussi Hietaranta.

Hän ei osaa sanoa, karsivatko muun muassa olympialaiset ja jalkapallon EM-kisat sisältävä penkkiurheilijan ihannekesä sekä viime kauden roima tappiosaldo suurimman osallistumisinnon.

– Ehkä joillekin tuli traumoja, kun emme olleetkaan niin hyviä kuin kuvittelimme. Viime kausi oli ihan terve opetus siitä, ettei kohtuullinen sählypelaajan taito korreloi millään lailla jalkapallotaitojen kanssa. Katsotaan tilannetta sitten ensi keväänä uudestaan – josko aika olisi kullannut muistot. Tämä kesä voidaan katsella vähän tasokkaampia pelejä, Hietaranta naurahtaa.

Tätä taistoa ei nähdä tulevana kesänä. Punapaitainen KU-68 ja sinivalkoinen KaVo:n kakkosjoukkue väänsivät tiukasti ja vähämaalisesti elokuun lopulla.

Tätä taistoa ei nähdä tulevana kesänä. Punapaitainen KU-68 ja sinivalkoinen KaVo:n kakkosjoukkue väänsivät tiukasti ja vähämaalisesti elokuun lopulla.

FC Kangasala

Pelaaja, jota on syytä seurata: Henri Niemi. Ensimmäistä kautta kautta FCK:ssa pelaava Niemi on aiemmin edustanut niin Ilvestä kuin TPV:täkin, ja kokemus kovemmilta pelikentiltä paistaa esityksistä. Hän on ampunut kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä kolme ylänurkkaa ja jakanut mestarillisia maalisyöttöjä. Niemen pelissä huomiota kannattaa kiinnittää hänen pallokontrolliinsa ja kykyyn suojata palloa. Nerokkaat pikku harhautukset avaavat usein hyviä syöttösuuntia ja pakottavat vastustajan rikkomaan vapaapotkun arvoisesti – joten eiköhän ainakin se yksi vapaapotkumaalikin ole tiedossa tällä kaudella.

FCK:n vastine jalkapallon EM-kisoissa: Italia. Maalivahti Kajanin itseluottamus on gianluigimaisen eleganttia. Puolustuslinja pitää terveenä ollessaan vastustajan hyökkääjät yhdeksänkymmentäminuuttisessa masennuksessa. Keskikentän dynaamisuus aiheuttaa vetreäjalkaisillekin vastustajille kunnon iltapuhteen. Yllätyksellinen hyökkäyskalusto aiheuttaa usein syvää hämmennystä.

Mitä FCK lupaa kotiyleisölle: Taistelutakuun. Lauantai-iltapäivien otteluissa mieliala on korkealla, mikä näkyy myös viheriöllä. Jokaiseen kotipeliin lähdetään ennakkosuosikkina, eikä vastustajille irtoa ainuttakaan pistettä helpolla. Pyrkimys pelata aggressiivisesti, mutta ylilyönnit eivät kuulu joukkueen agendaan. ”Sikamainen käytös ei siten kuulu kentälle eikä katsomoon – olemmehan osa kangasalalaista nuorisoseuraa”.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?