Suorama vahvoilla tekonurmipohdinnassa

Tekninen johtaja Mikko Ilkka arvioi edellisessä valtuustokokouksessa Suoraman näyttävän vahvalta tekonurmen sijoitusvaihtoehtopuntaroinnissa. Luistelumahdollisuuksia tekonurmen sijoittaminen Suoraman hiekkakentälle ei ainakaan FC Kangasalan puheenjohtajan Ilari Grönholmin mukaan veisi, sillä tekonurmen pitäisi kestää myös jäädyttäminen luistinratakäyttöön.

Sen sijaan Pikkolan liikuntamahdollisuuksien koheneminen liikuntahallin tai tekonurmen kautta näyttää yhä epävarmalta. Uusi – Tredun asteikolla keskisuuri – ammattioppilaitosrakennus valmistuu suunnitelmien mukaan vuonna 2018 mutta ei sisällä suuria liikuntatiloja. Tredun koulutusalajohtajan Mika Lahtisen mukaan tarkoituksena on tukeutua ympäristön liikuntatiloihin.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan ja rakennusalan opiskelupaikkoja aiotaan Lahtisen mukaan vähentää ja kokonaan uusien alojen ohessa lisätä elintarvikealan paikkoja. Tuplamäärä opiskelijoita nykyistä pienempiin tiloihin aiotaan saada mahtumaan paitsi hyvällä suunnittelulla myös kahdessa vuorossa työskentelemällä.

Ammattioppilaitoksen uudisrakennuksen tuloon ollaan kunnassa varautumassa miettimällä Pikkolan kentän korvaavaa uutta pientä kenttää lukion tuntumaan esimerkiksi nykyistä kenttää laajentamalla. Rahoitusta korvaavalle tai korvaaville kentille ei ole vielä osoitettu sen enempää kuin tekonurmen toteuttamisellekaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?