FC KaVo vääntää itsensä ylemmäs Kyötikkälän nurmella

Vieraissa juokseminenkin käy raskaaksi, kun tulosta ei tahdo tulla. Tämän on saanut kokea sydänhämäläisen jalkapalloilun lippulaiva, nelosdivisioonassa pelaava Kangasalan Voitto. Tähänastiset viisi vierasottelua ovat kerryttäneet pistesaalista vain kahden tasapelin verran.

– Kovin nihkeää on ollut, kuten viime kaudenkin alussa. On vähän itsensä toistamista, jos joka kerta syyttää olosuhteita – mutta kun se on totta, murahtaa KaVo:n valmentaja Jussi Jokilampi.

Lähtökohdat toki ovat erilaiset joukkueilla, joista ensimmäinen on harjoitusotteluiden lisäksi ehtinyt pelata myös cupin pelejä ja toinen on ehtinyt ennen ottelua kokoontua kertaalleen yksiin harjoituksiin.

– Olisihan se jo vääryys, jos me sellaisen pelin sitten kylmiltään voittaisimme. Lisäksi tekonurmi, jolla vieraspelit on pelattu, on meille edelleen outo pelialusta, edellä mainitussa esimerkissä jälkimmäistä joukkuetta valmentava Jokilampi näkee.

Joukkue halusi välttää kauden ensimmäisten otteluiden pelaamisen Pikkolan hiekkakentällä ja suuntasi mieluummin pitkälle vieraspelireissulle. KaVo:n linjaus sai ymmärrettävästi tukea myös niiltä joukkueilta, joiden oli määrä saapua Kangasalle vieraisille alkukaudesta.

Jokilampi uskoo tilanteeseen olevan tulossa muutos.

– Ymmärtäisin pointin, jos tämä koskisi vain meidän edustusjoukkuettamme, mutta se koskee myös 600 junioria. Toivottavasti valtuusto ymmärsi, että samalla kun hyväksyttiin Pikkolan kentän lähteminen, hyväksyttiin tekonurmen tuleminen. Nyt pitää toimia niin, että tekonurmi on päästä kahden vuoden kuluttua, eihän tästä muuten mitään tule.

KaVo on jättänyt esimerkiksi alkuvuodesta käynnistyvät cup-ottelut suosiolla väliin, koska pelipaikka puuttuu eikä joukkue toisaalta olisi cupin alkukierrosten aikana vielä edes harjoittelemaan.

Vaisusta kauden aloituksesta huolimatta Jokilampi luottaa omiensa nousuun kauden edetessä; ottelut jatkuvat lokakuulle asti, edessä on pitkä kotiputki, loukkaantuneet ovat palaamassa pelikuntoon ja alkukaudellakin tasapelien kääntäminen voitoiksi oli lopulta varsin pienestä kiinni.

– Hinaamme itsemme sinne keskikastiin ja pidämme sarjapaikan. Meillä on kokenut ja pitkään yhdessä pelannut runko, mikä on selkeästi vahvuutemme. Kääntöpuolena se on tietysti myös heikkoutemme, eli olemme joukkueen keski-iällä mitaten sarjan vanhimpia.

Jussi Jokilampi puhuu, muut kuuntelevat. Ainakin kuvanottohetkellä.

Jussi Jokilampi puhuu, muut kuuntelevat. Ainakin kuvanottohetkellä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?